MENÜ

Hamit ve Sneijder

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

89. dakikada Sylla penaltı noktasının hemen arkasında bomboş durumda topu göğsünde yumuşattığında bütün stadyum nefesini tuttu, “acaba gol gelir mi” endişesi yaşanırken, Sylla’nın şutunu Muslera rahatça tuttu. Akabinde gelişen atakta Sneijder şutladı, Zülküf daha önce Hamit’in, Sneijder’in, Telles’in vuruşlarını kurtardığı gibi yine harika kurtardı, daha önce bir şutu üst direkten dönen ve sezonun en iyi oyunlarından birini oynayan Sneijder yine sol ayağıyla Zülküf’ü çaresiz bırakan şutla maçı noktaladı… Galatasaray zirvede en azından şimdilik rahatladı. Ve yine Fenerbahçe’nin sürpriz bir puan kaybını daha beklemeye başladı.

Galatasaray maça da çok iyi başladı. Bruma’nın kaleciden dönen şutunu Umut tamamladığında daha 4. dakikaydı ve Sarı kırmızılılar, sezonun en akıcı en tempolu oyunlarından biriyle sahadaydı. Defansta Semih, orta sahada Melo, önde Burak gibi çok etkeli oyuncuları olmamasına rağmen Galatasaray Olcan’la, Sneijder’le, Bruma’yla pozisyonlar yakaladı, farkı ikiye çıkarmayı başaramadı. Ancak dönen topları alan, hem sağdan hem soldan etkili ataklar yapan Galatasaraylılar, Drenthe’nin harika pasında Vlemincx'in harika vuruşuyla sendelemekten kurtulamadı.

Semih yokken forma bulan Koray bu kez çok daha iyiydi. Hamit geçen hafta olduğu gibi Melo’yu aratmadı. Burak’ın yokluğunda bir kez daha 11’de şans bulan Umut zaten golle başladı. Selçuk gerçek bir lider gibi oynadı. Yokluğu yalnızca savunmada değil, önde de hissedilen Chedjou, Selçuk’un güzel ortasında, Zülküf’ün hatasında takımını yine öne taşıdı.

Bruma’nın son pas ya da son vuruşlardaki etkisi arttığında Galatasaray’ın iddiası daha da katlanacaktır. Erciyesspor ise ilk devrede neredeyse kelimenin tek anlamıyla çaresiz kaldı. Barış Memiş’le hareketlendi, Zülküf’ün engel olduğu gollerin sonrasında bir puanı yakalayabilecek şansı da buldu, Muslera’yı geçemedi…

Hak eden kazandı…

Şunu da söylemeden olmaz. Galatasaralılar Melo için çok üzüldüler. Haklılar. Sevdikleri, önemli bir futbolcu. Ancak, “olmasa da olur” gibi baktıkları Hamit en az Melo kadar değerli bir oyuncu. Maçın en önemli oyuncusuydu…

YORUM YAZ