MENÜ

Güiza'dan hayat öpücüğü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

8’de 8’in ardından Daum’un Türkiye’deki balayını bitiren Gaziantepspor, Fenerbahçe’nin etkili savunması karşısında maç boyunca neredeyse tek pozisyon üretemezken, pozisyon sayılabilecek tek atağında da Beto’nun şutu gövdesini siper eden Bilica’ya takıldı.

Fenerbahçe’de orta sahanın iki kanadında oynayan Topuz ve Özer’in o pozisyonların oyuncusu olmaması Fenerbahçe’nin hücumdaki akıcılığını yok ederken, yine de Özer hem savunmaya yaptığı katkı, hem de rakip defans arkasına attığı toplarla önemli işlere imza attı. Özer, Santos’un doğru koşularını 2 defa güzel pasla ödüllendirdi ama Santos, Serdar Kurtuluş’un müdahalelerinde Kuddusi Müftüoğlu’nu ikna edemedi. İlkinde kendini gerçekten çok kolay bırakmış gözükse de, ikincisinde Serdar’ın rakibinin bacağına sarılmasını penaltıyla cezalandırmalıydı.

Gerilen maçı, kolay gollerin kaçırıcısı, “Pozisyonda Güiza varsa mutlak gol şansı yoktur” denen adam olağanüstü güzel golüyle tribünleri de arkadaşlarını da rahatlattı. Tam da zamanıydı. Lugano dengeli, Bilica risksiz ve uzun zaman sonra çok faydalı, Alex ise neredeyse etkisiz elemandı. Performans ve çabaya bakınca Özer kalmalı, Alex çıkmalıydı. Böyle bir gecede takımın en etkili ismi Emre sarı kart görmemeli, sahada biraz daha uzun süre kalabilmeliydi. Emre’nin yerine giren Selçuk hazır gözükürken, Daum’un bu haftayı hücum çalışarak geçirmesi şart. Yoksa iki stoperin arasına adam koşturarak, ceza alanında çoğalmadan kazanmak çok zor...

YORUM YAZ