MENÜ

Gomis'in gövde gösterisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın 3 puan yitirdiği haftada seyircisiz oynama cezasını çeken Konyaspor ile oynamak hem büyük bir avantaj, hem de büyük bir fırsattı. Ve Galatasaray fırsatı iyi kullandı. Önce takımın sahaya tamamı yabancı futbolcularla çıkmasıyla ilgili bir not düşelim. Sarı-Kırmızılı kulüp 112. Yılını kutlarken, ‘Ecnebi rakipleri yenmek’ felsefesinden dilerim ‘Herkesi ecnebilerle yenmek’ felsefesine geçmemiştir. İlk yarıda Tudor’un çorbaya çevirmiş olduğu takım Beşiktaş’ın Gençlerbirliği deplasmanında olduğu gibi etkisizdi. Bu kadar yatırım yapan takımın tek pozisyonu Feghouli’nin bireysel becerisiyle ceza alanı dışından vurduğu ve Serkan’ın harika kurtardığı şut olmamalıydı.

Selçuk’un oyuna girişi...

Mehdi, Johnson ve Musa merkezi çok iyi paylaşarak Belhanda’nın etkinliğini neredeyse sıfırlarken, Belhanda bomboş aldığı topları da son derece kötü kullandı. Belhanda’nın kötü oluşu takımı çok olumsuz etkilemekle birlikte, Feghouli ve Maicon dışında kendi standardına yaklaşan bir başka oyuncu daha yoktu. Şüphesiz ilk yarının en faydalı oyuncusu Konyasporlu futbolcuların doğru vuruşlarla gol yapabileceği 2 pozisyonda yaptığı kritik 2 müdahaleyle Muslera’ya rahat nefes aldıran Maicon’du... Selçuk’un oyuna girişi top yapmakta zorlanan Galatasaray’ın oyuna nispeten daha hakim olmasını sağladı. Selçuk’un Gomis’in perdeyi açtığı pozisyonda attığı pas da harikaydı. Tabii Selçuk’un attığı pasa harika dersek, Gomis’in sol ayağıyla çatala gönderdiği vuruşa da rahatlıkla şahane diyebiliriz. Sarı-Kırmızılılar’ın gole aç futbolcusunun ikinci goldeki slalomu ilk golden de güzeldi. Gomis orta sahada ve taç çizgisi kenarında önce Filipoviç’i geçti, driplingi kesmedi, Ali Turan’a attığı çalım ise attığı ilk gol kadar güzeldi. Ali Turan’ın müdahalesine penaltı verir miydim bilmiyorum ama eğer penaltı verdiysem kırmızıyı gösterirdim.

Sırada Fenerbahçe var!

İki haftadır kadro kalitesine yakışır futbol oynamadan 6 puanı cebine koyan Galatasaraylı futbolcular artık sıradaki Fenerbahçe maçına bakacak ve kazanması halinde şampiyonluk yarışında daha 25 hafta kalmasına rağmen çok önemli bir avantaj yakalayacak.

YORUM YAZ