MENÜ

Fernando hayat verdi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hayati bir 3 puandı. Galatasaray’a hayat verdi ama “Oyun gelecek için umut verdi mi” derseniz cevabım net bir “Hayır”. 11’e 11 oynanan dakikalarda yani ilk yarıda Galatasaray son 4 haftadır gol atamayan rakibinden 2 gol yedi, tamamen kendi hatalarından! İlk gol öncesi pozisyonun başında Olcan’ın Yasin’e yaptığı hareket fauldü belki ama Maicon ve Muslara’nın hatası hakem hatasından daha küçük değildi. İkinci golde de Muslera kalesini terk edip ceza sahası yayının oraya gelmişti. Ne işi, ne gereği varsa? Bu hatalı golleri yiyen, taraftarıyla barışmak için coşkulu ve tempolu oynamak zorunda olan Sarı-Kırmızılılar koca ilk devrede yalnızca bir tek pozisyon buldu. Belhanda vurup gol yapabilirdi, o görmediği Gomis’e pas yapmayı tercih etti! Yasin’in Mustafa Yumlu’nun kalçasından dönen şutu ve Belhanda’nın kötü bir de volesi vardı, o kadar!

Kırılma anı kırmızı kart

Maçın kırılma anı Akhisar’ın etkili sol kanat oyuncusu Lopes’in 43’te gördüğü kırmızı karttı. Daha önceden bir sarı kartı olan Lopes’in atılmasına sebebiyet veren hareketi faul ve en az 2. sarı karttı... Taraftarlar Dursun Özbek ve yönetimi ile Tudor’u istifaya davet ederken, istifaya davet edilenler açısından günü kurtaran ikinci 45’ti. Galatasaray’ın bu sezonki en önemli transferlerinden Fernando’nun golü tam zamanında geldi! Taraftar ve takım oyuna döndü, Gomis de ikinci golü yapınca negatif enerji yok oldu gittiÖ Gomis’in gördüğü gereksiz kart kadroları sayısal olarak dengelerken, Denayer’in pasında Feghouli’nin topun üstünden atlayışıyla topu ağlara gönderen Belhanda Galatasaray’ın lehine çevirdi, Feghouli’nin golü maçı bitirdi.

Takım savunması çok kötü

Fernando attığı golle hayat verişiyle, N’diaye orta sahayı ayakta tutan çalışkanlığıyla, Feghouli de teknik kalitesiyle fark yaratan isimlerdi. Takım savunması çok kötü. Dönen topları alamayan, rakibin kalesine kolayca gelmesini engelleyemeyen takım şampiyon olamaz. Hele bir de Muslera böyle devam ederse! Gün kurtuldu, sezonun kurtulması “kulüpteki iradeye”, “kulübedeki idareye” bağlı!

YORUM YAZ