MENÜ

Chedjou'dan armağan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çabuk oynayan, pas yaptıktan sonra deplase olan, top kendi takımındayken ayağında top olan arkadaşına pas alternatifi yaratan Belçika temsilcisi futbolseverlere daha çok hizmet eden taraftı. İlk 11’inde 20 yaşında 5, 17 yaşında da 1 futbolcu oynayan Anderlecht, Galatasaray yöneticileriyle birlikte, taraftarlara da sanki, ‘Gençlere güvenin, onlara yatırım yapın, “Vur kır parçala bu maçı kazan” anlayışını terk edin’ mesajı verir gibiydiler.

Galatasaray’ın üstüste 3 pas yapmakta zorlandığı dönemlerde önemli pozisyonlar yakaladılar, atamadılar. Hele hele 25 ile 30. dakikalar arasında yakaladıkları 3 pozisyonun ikisinde gol olmaması daha zordu.

Yakaladıkları pozisyonların dışında Chedjou, Semih ve 2 kez de Veysel’in kademeleriyle pozisyon olmadan biten atakları da vardı.

Melo ve Selçuk çok kötü başladı. Sneijder’in oyun zekası, Pandev’in pozisyon bilgisi ve farkındalığı 35’ten sonra Galatasaray’ı oyuna ortak etti. Taraftarın aldığı hentbolde Selçuk’un frikiği gol olsa, ya da Burak’ın doğru zamanda, doğru yere yaptığı koşulara arkadaşlarından pas çıksa Galatasaray ilk yarıyı önde dahi bitirebilirdi.

İkinci yarıda 3 dakika kıpırdanır gibi oldular, Praet’in golünde hayal kırıklığı yaşattılar. Öyle bir goldü ki; iki A Milli Veysel ve Selçuk faul bile yapamadılar. 54’te Mitroviç’in kaçırdığı gol fırsatı da, “Futbol şansı hala Aysal’ın yanında” dedirtti. Zira o pozisyon gol olsa protestolar Demirören’den Aysal’a dönecekti.

Takım golden sonra yine biraz kıpırdanır gibi oldu. Bu kez Prandelli devreye girdi! Orta sahada dökülenlerden birini çıkartıp risk almaktansa Pandev’i kenara çekti. Sneijder’in attığı şahane pasta Burak’ın gol vuruşu yapmak yerine pas araması beraberliği getirdi. Futbol ulemalarının “gönderilsin” dediği Chedjou şahane bir çalım ve pasla Burak’a gol attırıp, 1 puan ve 500 bin euro kazandırdı!

Bu futbolu biraz yukarı çıksa 4. yıldız kazanılabilir, ancak tempo ve çabuk oyun artmazsa UEFA Ligi’ne bile gidilimeyebilir.

Bu arada Sabri, Veysel’den daha iyi. Tarık da hem Veysel, hem Telles’den.

Ayrıca Selçuk’a yapılan protestolar çok yanlış. Protesto iyi niyetinden şüphelenilen futbolcuya yapılır, formsuz futbolcuya değil...

YORUM YAZ