MENÜ

Bir ön libero şart

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Yönetimi ön libero pozisyonundaki sıkıntıyı uzun vadeli çözmek için astronomik bedellerle futbolcu peşinde koşarken, orta sahanın hücuma dönük iki oyuncusu Mehmet Ekici ve Özer performanslarıyla izleyenlere parmak ısırtıyor. Özer takımın en çok, en doğru koşan oyuncularının başında geliyor. Boşa çıkıyor, top alıyor, doğru pas yapıyor. 3. bölgeye biraz daha fazla girse gol ve gol pası sayısını artıracak gibi duruyor. Yönetimin öncelikli işi bence onun bonservisini almak olmalı. Taraftar o, geri pas yapmak zorunda kaldığı zaman homurdanıyor ama o, kendisi gibi top arkadaşındayken boşa çıkan arkadaş yokluğu çekiyor.

Mehmet Ekici gecenin kader adamıydı. Hüseyin Göcek’in kolay çaldığı faulün ardından topun başına Cardozo ile Mehmet geçti. Top Cardozo’nun vuruşu için daha uygun açıdaydı. Çoğu kaleci Cardozo’nun vurmasını beklerdi. Mehmet atlamadı, Gökhan’ı çaresiz bırakan harika bir vuruşla topu çatala yollayıp, takımını öne taşıdı. İkinci gol de harikaydı. Mehmet Ekici Bosingwa’yı kaçırdı. Bosingwa çizgiye inerken, harika ortaladı, top ortadaki Cardozo’ya gelirken eminim ki; Bordo-Mavi renge gönül verip, mahallede azıcık top da oynamış olanlar, “Ah orada ben olsaydım da, o topa ben vursaydım” diye iç geçirmiştir. Cardozo ordaydı ve en sevdiği işi yapıp golünü attı.

Öncelikli olarak kariyerinin en iyi maçlarından birini oynayan Barış Memiş ile başa çıkmaya çalışan Bosingwa ikinci yarıda da Cardozo’ya biri kafayla, biri ayakla gol yapabileceği iki pas bıraktı. O pozisyonlar da kaçtı, Sefa’nın yakaladığı da, Özer ve Erkan’ın kaleyi cepheden gördükleri pozisyonlarda yaptıkları vuruşlar da... Trabzonspor 3 puanla birlikte Aykut’u da kazandı. Dik, çabuk, yerden havadan iyi bir stoperi bırakmazlar umarım... Fatih çok koşsa da çok top kazanamıyor, pas açılarını kapatamıyor. Çok iyi bir ön libero takıma sınıf atlatacaktır. Misafire gelince. İlk yarıda, Cenk Ahmet’in araya bıraktığı topta Edinho yüzde yüz fırsatı kullanamadı. “Depar halinde dahi” dripling yapabilen Drenthe ve Barış Memiş misafir ekipte harika oynayan oyunculardı. Barış, Bosingwa’yı çok zor durumlarda bıraktı. Gol pasının dışında, Murat’ın direkten dönen topunu da o yuvarlardı. Adeta, “Beni göndermeseydiniz iyiydi” mesajı yolladı.

YORUM YAZ