MENÜ

Abitoğlu'yla bitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hem maçın tamamı, hem de özellikle 72. dakikada Petkoviç'in Serdar'a yaptığı faule verilmeyen penaltı sezonun özeti gibiydi. Ayrıca ilk yarıda yine Serdar'a yapılan da penaltıydı ama ikincisi atlanacak gibi değildi. Ve şampiyonluk ümidi dün gece bitti.
Sezonun hakem mağduru şüphesiz Beşiktaş. Yönetim, taraftar, teknik heyet herkes öfkeli. Ama 'haklı olmak' başka, 'haklı kalmak' başka. Küfrün cezasını herkes biliyor. 'Genç'lerbirliği maçında cezayı tüm camia çekiyor. Taraftar yok, coşku yok, kalite yok, iştah yok, Rüştü yok, Tello yok, Cisse yok, karşıda sezonun en başarılı 'takım'larından, herkesin rolü, ne yapacağı belli Osman Özdemir'in Genç'lerbirliği var.
Gordon’la müthiş bir uyum sağlayan Toraman yine ön libero. Gökhan Zan, Gordon’un yanında. Genelde tek forvetle hücum eden Oftaş karşısında geri 4’lü genelde bekleme pozisyonunda. Kaleci Hakan, defans dörtlüsünün 3’ü ve ön libero topu kullanamıyor. O defans topu kendi arasında dolaştırıp Hakan’a geri pas vererek oyuna çıkarken mevsimler geçiyor! Kanat organizasyonu yapılamıyor. Giray Nobre’ye, İlhan Holosko’ya nefes aldırmıyor.
Yine de Beşiktaş'ın 15 ve 22. dakikalar arasında Serdar Özkan ve Mehmet Yozgatlı organizasyonlarıyla yakaladığı dört pozisyon var, karşıda da Recep!
Sonrası yine azap. ‘Genç’lerbirliği disiplinini hiç bozmayıp oyununu oynarken Siyah-Beyazlılar'da sıkıntı aynıydı. Beşiktaş 30. dakikada defanstan çıkarken Üzülmez ile başlayan, Gökhan ile devam eden ve kaleci Hakan ile biten pas acemilikleri tekniklerinin de, Beşiktaş'ın da, Türk futbolunun da kalite fotoğrafıydı.
Kadir 56. dakikada yarı sahada topu Gordon'dan aldı, Ali'ye attığı pas saçmaydı ama o top top 20 saniye Beşiktaş kale önünde dolandı. Beşiktaş'ın galibiyet ümidini topu ağlara gönderen Kadir noktaladı.
61'de Nobre'nin kaçırdığı pozisyon saç baş yoldururken, Aydın’ın korneri Toraman’ın kafasından auta çıktı. Hemen ardından Serdar’ın yaptığı ikiye birin ardından çaktığı topu Recep kurtardı.
72'de Petkoviç’in Serdar’a bir pozisyonda yaptığı 2 faule çalınmayan penaltı Beşiktaş’ı sezonun, belki de tarihin hakemler tarafından en çok mağdur edilen kulübü olarak yazdırdı.
Öyle gergindi ki protokol tribündeki Beşiktaşlılar. Serdar’a yapılan ve verilmeyen ilk ve ikinci penaltıların ardından orta sahada kolayca çalınan faul düdüklerini kahkaha ve alkışla karşıladılar. Protestolarında çok haklıydılar.
Oftaş takım olarak hareket etmenin, disiplinini hiç yitirmemenin karşılığını aldı. Penaltılar çalınsa belki kazanamazlardı ama futbolun galibi onlardı. Recep, İlhan, Orhan, Giray ve ön liberolar Olgay ile Kadir arkadaşlarından biraz daha farklıydı. “Genç”lerbirliği istikrarlı kadronun, çalışmanın karşılığını alıyor, Beşiktaş son yıllarda panikle yaptığı onlarca hatadan korkarım ders almıyor.
Şimdi soğukkanlılık ve akıl zamanı…

YORUM YAZ