MENÜ

Türkiye kazanacak

Abone Ol Google News

ULEB Kupası’nda ilk kez düzenlenen Final-Eight organizasyonunun ilk günününde, iki Türk takımı karşılaşacak. Beşiktaş ve Galatasaray’dan biri yarın oynayacak. Euroleague ayarında takımların bulunduğu ULEB Kupası’nda. İki takımın geçmişini irdelediğimizde geldikleri durumun, başarıdan öte bir hal aldığını görebiliriz.
Avrupa’da zirveleri zorlayabilmek için, sadece büyük bütçeler ortaya koymanın yetmediğini görüyor ve biliyoruz. Panathinaikos ve Real Madrid’in elenmeleri, Partizan ve Siena gibi takımların Final-Four kapısına dayanmaları ve kalmaları, basketbolun sadece para ve iyi oyuncular transfer etmek olmadığının göstergesi. Ne gerekiyor başarılı olmak için. Bir kere, uzun süreli yatırım, doğru organizasyon, kulübün bir basketbol geleneğinin olması, doğru antrenör ve oyuncu seçimleri, e tabii ki de para.
Beşiktaş ve Galatasaray’a baktığımızda buralara kadar gelmesi sürpriz olarak adlandırılabilir. Galatasaray, bırakın bu seviyelerde mücadele etmeyi, yıllardır Avrupa Kupaları’na bile katılamıyor. Coach Murat Özyer transfer döneminde az sıkıntı çekmedi. Kimse gelmek istemedi Galatasaray’a, Avrupa’da esamesi okunmadığı için. Keza Beşiktaş. İki yılda ULEB Kupası’nda neredeyse galibiyet bile almadan veda ettiler. Ve şimdi ikisi de çeyrek finalde. Az zamanda çok yol kat ettiler. Başta Murat Özyer ve Ergin Ataman’ın başarılı olmak için neler yapılması gerektiğini çok iyi bilmeleri, takımlarına aldıkları oyuncular, doğru yapılanma ve sponsor katkıları ile dibe vuran basketbolları zirveye çıktı bir anda iki büyük kulübümüzün. Belki basketbolda başarı gelenekleri yoktu ama, Türk sporunun devleriydi onlar. Camia ve taraftar büyüklüğüne sahip olmaları, kendilerinden önde kulüpleri yakalayıp geçmeleri için büyük avantajdı, sadece doğru ve bilinçi hareket etmeleri gerekiyordu, onu da yaptılar ve buralara geldiler.
Belki yarı finalde eleneceğiz, belki şampiyon çıkaracağız Torino’dan. Ama her ne olursa olsun, Galatasaray ve Beşiktaş’ın bu seviyede olması, şampiyonluktan öte birşey kesinlikle.

Haberin Devamı

Gökhan GERMAN

Haberin Devamı
YORUM YAZ