MENÜ

Kanarya işi çabuk bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş Sompo Japan, evinde Fenerbahçe Doğuş’a en çok zorluk çıkaran takımlardan biri. Geçen yıl finalde 4-0’la kaybetmişlerdi ama iki maçı da uzatmada vermişlerdi.

Akatlar tribünleri bu yıl ilk kez dolmuştu. Yine çekişmeli ve keyifli bir derbi bekliyorduk ama Fenerbahçe maça öyle bir başladı ki, Kartal adeta ‘şok’a uğramıştı.

Sarı-Lacivertliler, geçmiş yılların aksine bu yıl genelde rakibi tam sahada alırken, bu baskı Beşiktaş’ı zorladı.

Thompson pota altında etkili olurken, Guduriç başta olmak üzere Fenerbahçe potaya çok kolay gitti.

Beşiktaş ise tam tersi. Kullandığı ilk 8 üçlüğün hepsini kaçırdı. Kaçırdıkça da oyundan düştü. Şutlar girmeyince savunma direnci azaldı, hücum da panikleyip oyun planının dışına çıkmak zorunda kaldılar.

30 saniye kala

Fark 15. dakikada tam 24 sayı olmuştu. Fenerbahçe’nin iyi başlaması tribünlerin de devreye girmesini engelledi. Beklediğinden kolay bir derbi galibiyetine doğru gidiyordu Sarı-Lacivertliler. Diebler, Clark, Boatright gibi skorerler potayı döverken, kenardan gelen Weems ve Erkan’ın üçlükleri az da olsa umut oldu. Maça 0/8 başlayan Kartal, takip eden 4 üçlüğün tamamında isabet bulmasına rağmen Fenerbahçe rakibin en fazla 10 sayı kadar yaklaşmasına izin verdi, daha fazlasına değil.

İlk yarı hiç oynamayan Datome, ardından Sinan’ın kritik üçlükleri, Vesely’nin yakın mesafe atışları Sarı-Lacivertliler, Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde yeni yıla zirvede girdi. Beşiktaş denemeyi hiç bırakmadı ama 30 saniye kala farkı tek hanelere indirebildiler. O zaman da iş işten geçmişti.

YORUM YAZ