MENÜ

Hickman bir Teodosic değil!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Oyun kurucu pozisyonunda sorun yaşayan Fenerbahçe, favori yerine plase ile yetindi. Ondan kimse Teodosic ya da Spanoulis olmasını beklemesin”

Geçen yıl oyun kurucu pozisyonunda büyük sorun yaşayan Fenerbahçe Ülker, yine Avrupa’nın en iyilerine yöneldi. Ancak favori yerine plase ile yetinmek durumunda kaldı... Ricky Hickman, Maccabi Tel
Aviv ile Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. Bo McCalebb’e göre en azından gerçek bir oyun kurucu. Ama bir Teodosic, Spanoulis, Calathes ya da Diamantidis değil... Maccabi’nin bu yılki Avrupa Ligi Şampiyonluğu kesinlikle büyük bir sürpriz. Takım olarak bir şeyler yaptılar. Hickman da, o takımın kilit isimlerinden biriydi. Daha 3 yıl önceye kadar İtalya İkinci Ligi’nde oynayan Romanya ve Finlandiya’da gezen Hickman, son yıllarda çok fazla gözlemlemediğimiz bir çıkış yaptı. Romanya, Finlandiya Ligi’nden Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Mutlaka hayat disiplini olan, çalışmayı seven, kendine hedef koyan
bir oyuncu. Yoksa kolay kolay kimse bu tip patlamalar yapamaz. Hickman’ın performansı biraz da yanındaki isimlere bağlı olacak. Henüz Fenerbahçe’de kadro tam şekillenmedi. Bu yüzden nasıl bir performans sergileyeceğini öngörmek güç.

McCalebb’ten daha faydalı


Sonuç olarak şunu diyebiliriz, Hickman’ın oyun kurucu olarak McCalebb’ten daha faydalı olacağı kesin ama taraftarın ve kamuoyunun beklentilerini karşılayabilecek mi? Teodosic ya da bir Spanoulis olmasını kimse beklemesin. Andrew ise müthiş bir skorer. Kendi pozisyonunu kendi yaratabiliyor. Geçen yıl daha çok bire birlerle oynayan Fenerbahçe Ülker’in böyle bir isme çok ihtiyacı vardı. Hücumlar tıkandığı zaman sorunu tek başına çözebilecek yetenekte.

Zafer sözü

Ricky Hickman’dan mutlusu yok... Geçtiğimiz yılın kendisi için harika bir sezon olduğunu belirten yıldız basketbolcu, “Obradovic’in antrenörlüğünü yaptığı bir ekipte bulunacak olmaktan çok mutluyum.
Obradovic’in kariyerim için büyük bir şans olduğunu biliyorum. Avrupa’da da oyuncu geliştirme konusunda Obradovic’ten daha iyi bir antrenör yok. Takımda bulunan birçok yetenekli Fenerbahçe Ülker oyuncusuyla birlikte mücadele etmeye ve iyi işler başarmaya çalışacağım” dedi.

***

Andrew müthiş bir skorer

“En iyi tercih o... Sarı-Lacivertliler’in böyle bir isme çok ihtiyacı vardı. Hücumlar tıkandığı zaman sorunu tek başına çözebilir”

Lakers’ta şans bulamadı

Son Şampiyon Fenerbahçe Ülker, Hickman’dan sonra Andrew Goudelock’ı da kadrosuna kattığını dün resmi sitesinden açıkladı. İki yıllık sözleşme imzalanan 1.91 boyundaki 26 yaşındaki ABD’li yıldız, geçtiğimiz sezon Unics Kazan formasıyla Euro Cup’ın en değerli oyuncusu seçildi. 2011 NBA Draft’ında Los Angeles Lakers tarafından 2. tur 46. sıradan seçilen Goudelock, kadroda kendisine yer bulamazken, bu süreçte Gelişim Ligi takımlarından Sioux Falls Skyforce ve Rio Grande Valley ekiplerinde forma giydi.

Goudelock çok iddialı

Basketbolda guard bölgesine alınan Andrew Goudelock, kulübün internet sitesinden açıklamalarda bulundu. ABD’li oyuncu, “İyi bir takımın ve iyi bir organizasyonun parçası olacağımın farkındayım. Benim için müthiş bir tecrübe olacak. Zeljko Obradovic de harika bir antrenör. Onunla birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyum” dedi. ABD’li oyuncu “Takım arkadaşlarımla birlikte taraftarlarımıza heyecan verici bir sezon yaşatmak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kulland.

YORUM YAZ