Fenerbahçe söktü aldı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko için, mutlaka kazanılması gereken bir maçtı. Ligin ilk yarısında fazlasıyla mağlubiyet alan Kanarya, son 4 maçın 3’ünü kazanmış olarak çıktı Alba Berlin karşısına. Alba, çok disiplinli ve mücadeleci bir takım. 7 galibiyetleri var ama çoğu maçı son anda kaybettiler. Hücum potansiyelleri çok fazla. Fenerbahçe maça iyi başladı belki ama oyun konsantrasyonu neredeyse dipteydi. İlk çeyrek 12, devre biterken ise tam 15 top kaybı yapmıştı Sarı- Lacivertliler.

Haberin Devamı

Buna rağmen fark makul seviyedeydi. İlk yarıda Datome, üçüncü periyotta ise Sloukas biraz da bireysel performanslarla takımı skorun içinde tuttu. Bu kadar çok top kaybı olunca, hücum organizasyonlarının da sekteye vurması doğal. Ama Fenerbahçe savunmadan taviz vermedi. İlk kez bir maçta rakibinden çok fazla ribaunt aldı (31-23).

Kritik galibiyet

3. periyotta Alba Berlin 56-50 önde girerken, Fenerbahçe’nin top kaybı sayısı 18’e çıkmıştı. Son periyot ise fazlasıyla belirleyici oldu. Bu kez piyangodan Westerman çıktı. Baskonia deplasmanında tam 7 üçlük atan Fransız oyun kurucu, bu kez son 8 dakikada 3 üçlük ile 11 sayı üretti, 3 de kritik ribaunt alıp maça damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe çok iyi oynamadı belki ama sonuna kadar mücadele etti. Maç bitiminde de bu mücadelenin karşılığını aldı. Play-Off yolunda kritik bir galibiyet. Ama her zaman bu kadar top kaybıyla maç kazanılmaz. Mutlaka buna bir çözüm bulunması gerekiyor.

YORUM YAZ