MENÜ

Fenerbahçe daha agresifti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de Olympiakos’a farklı yenilen Fenerbahçe Doğuş’un, Valencia’yı deviren Anadolu Efes karşısında maça daha hırslı başlaması tahmin ediliyordu.

Anadolu Efes, Brown’u tribüne gönderip, sert oynayarak Fenerbahçe’yi durdurma planı yapmıştı. Nitekim oyunun başında agresiftiler. Ama bu agresiflik, asabiyet boyutuna geçince zararı kendileri gördü.

Fenerbahçe aynı sertlikle karşılık verince bir anda kimsenin tahmin edemeyeceği bir fark oluştu Ülker Arena’da... Dakikalar 14’ü gösterdiğinde fark Fenerbahçe lehine 28 olmuştu: 42-14. Ondan sonrası pek de çekilir bir maç olmadı. 2. yarının başında McCollum’un bireysel çabası sonrası 12-0’lık seriyle fark 11’e indi ama Sarı-Lacivertliler, 2 dakika sonra aynı cevabı verince galibiyete çok rahat ulaştı.

Yerli rotasyonu yetersiz

Efes’in yerli rotasyonu çok yetersiz. Doğuş-Birkan dışında tamamen genç oyuncuları var. Birkan da kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor. Ona verilen şansı artık Onuralp, Yiğitcan, Muhaymin gibi isimlerin alması gerekiyor. Nitekim Yiğitcan Saybir’in 3’ü üçlükten olmak üzere 11 sayı atması Efes açısından olumlu tek faktördü.

Fenerbahçe taraftarı da Yiğitcan’ın attığı her basket sonrası onu alkışladı. Sadece kendi takımındaki değil, sürekli rakipteki gençlere de destek vermeleri, onların Türk basketbolu için ne kadar önemli olduğununu farkında olmaları çok güzel. Taraftar 100 sayı isteyebilir.

Oyuncu da mümkünse son basketi atıp taraftara jest yapmak isteyebilir. Bunda bir sakınca yok. Ama Obradoviç’in de onayıyla, rakip gencecik oyuncularla sahadayken arka arkaya üç 3 tane taktik faul yaparak 100’e ulaşmak, o gençleri rencide etmiş olabilir. Gereksiz ve yakışıksız bir hamleydi. Ergin Ataman zaman zaman gereksiz çıkışlar yapıyor. Dünkü tepki verme şekli tartışılabilir belki ama kızmakta haklı...

YORUM YAZ