MENÜ

Efes yeniden doğdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki Rus karşısında alınan yenilgilerden sonra namağlup Olympiakos’u yenmek, hem de fark atmak kadayıfın üzerindeki kaymak oldu Anadolu Efes için.

Novgorod’da yaşanan felaket sonrası İvkoviç, Heurtel-Krstiç ikilisinin yerine Draper-Lasme’yi sahaya sürüp önceliğinin savunma olduğu mesajını verdi.

Nitekim Efes, ilk yarıyı geride kapasa da, Jenning, Spanoulis’i belki de kariyerinin en kötü oyununa zorladı. 4-5 şans topu Olympiakoslular’ın elinde kaldı, Mantzaris 3/3, Lafayatte de 2/2 üçlük atınca, ilk yarı işler yolunda değil gibi gözüktü.

İkinci yarıda o şans toplarının girmeyeceği belliydi. Nitekim Mantzaris potayı dövmeye başladı, Spanoulis maçı 0/6 şut, 3 top kaybı ve sadece 1 asistle tamamladı, o da son dakikada geldi.

Savunmada maçın kahramanı Janning olurken, ikinci yarıda iyi müdafa yapmanın getirdiği moralle hücumlar da çok doğru oynandı. Bir çok basket, asist üzerinden gelirken Draper’in 4/4 üçlüğü, Heurtel’in üzerindeki ölü toprağını atması, Krstiç ve Lasme’nin çember altındaki etkinliği farkın bir ara 18’e çıkmasını sağladı.

Doğuş’un iki dakika oynayıp, maçın rengini değiştirmesi, Cedi’nin 4 kritik asisti fazla göze çarpmayan ama galibiyette etken olan faktörlerdi.

Efes, bir hafta içinde gece ile gündüz kadar farklı iki maç oynadı. Konsantre olduğunda, istediğinde ne kadar iyi savunma yapabileceğini gösterdi. Bu galibiyet grubun da dengeli hale gelmesine neden oldu. Daha yol çok uzun. Ama bu motivasyon sürerse, çeyrek final yolu oldukça kısalır.

YORUM YAZ