MENÜ

Bu final kaçmaz!

Abone Ol Google News

Euroleague’de Final-Four oynayan iki Türk takımı, bu kez Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi finalinde karşı karşıya geliyor. 7 maçlık final serisi yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda başlıyor... Bu yıl iki takım tam 7 kez karşı karşıya geldi. 4’ünde Anadolu Efes, 3’ünde ise Fenerbahçe Beko galip geldi. Şimdi 7 kez daha karşılaşma ihtimalleri var. Avrupa’nın iki devini, Türkiye Ligi finalinde izlemek büyük keyif verecek.

Haberin Devamı

Finale kadar kolay gelmediler

Final öncesi takımlara baktığımızda Fenerbahçe’nin Final-Four’dan kalma sorunları devam ediyor. Vesely, Lauvergne, Datome ve Green, Play-Off’ta forma giyemedi. Sarı- Lacivertliler, Türk Telekom ve Tofaş’ı eledi ama bazı maçlarda çok zorlandı. Anadolu Efes de, Banvit ve Galatasaray’a karşı maç kaybetmedi. Onlar için de bu maçlar kolay olmadı.

Yerli oyuncular belirleyici olacak

Şu an için Anadolu Efes’in 9 yabancısı da hazır ama Ergin Ataman’ın bu seride 5 yabancısını çok değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe’de ise şu an 4 yabancı bulunuyor. Burada seri uzarsa yerli oyuncuların performansı belirleyici olacak. Melih, Sinan ve Ahmet, istikrarlı bir şekilde katkı veriyor. Anadolu Efes’te ise Doğuş dışındaki yerlilerin rolleri hala belli değil. Her şeye rağmen, Anadolu Efes’in daha geniş bir rotasyonu bulunuyor. Ayrıcı psikolojik üstünlük de onlara geçti. Saha avantajı ve rahat olmaları onlar için bir avantaj.

Haberin Devamı

Euroleague’nin rövanşı görüyorlar

Fenerbahçe Beko ise bu seriye Euroleague’in rövanşı gözüyle bakıyor ve ona göre motive oluyor. Final-Four’da sakatlıklar ani gelişmişti ve Obradoviç, kısa sürede bu duruma çare bulamamıştı. Ama şimdi aradan bir ay geçti ve Fenerbahçe, mevcut oyuncular da kazanmanın yolunu öğrendi. Kıran kırana bir seri bizi bekliyor. Finalin 7. maça kalmasını yüksek olasılık olarak görüyorum. Vitoria’da Ergin Ataman ve Fenerbahçe taraftarı arasında yaşanan gerginliğin de, bu seriye taşınmamasını umuyorum.

Demeçlere dikkat!

Ergin Ataman’ın vereceği demeçlerde, Fenerbahçe taraftarının da yapacağı tezahüratlarda kullanacakları dile dikkat etmelerini rica edeceğim. Sadece basketbolun ve saha içinde yaşananların konuşulacağı bir final olması dileğiyle...

YORUM YAZ