MENÜ

Kurtarıcı galibiyet

Abone Ol Google News

2022 Dünya Kupası’na katılsak orada ne Caner Erkin olacak ne de Burak Yılmaz. Peki o zaman onlara verilen şans gençlere neden verilmez? Letonya 'çantada keklik' bir rakip değildi. Adamları bugüne kadar bir defa yenmişiz. Maç başladı, rakibin bizden korkmadığı her halinden belliydi. Topu hem çabuk kullanıyor, hem şişiriyorlardı. Golü genelde duran toplardan kovalıyorlardı (Sadece ilk yarı 7 korner attılar). Biz ne yapıyorduk? Ne tağa çabuk kalkabiliyor, ne pas alışverişi yapabiliyor, ne önde baskı yapıyor, ne de pozisyon bulabiliyorduk.

Haberin Devamı

Geç yapılmış hamleler

Yurt dışında top koşturanlar (Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Zeki Çelik, Burak Yılmaz) ilk 45 dakikada yokları oynadılar. Defansta Merih ve Çağlar savaşıyor, Cengiz ve Kerem topla buluştuğunda biraz hareketleniyorduk. Etkisiz oyunumuz devam edince devre golsüz kapanıyordu. İşler iyi gitmiyordu. Oyuna müdahale gerekiyordu. Ancak teknik direktör Kuntz takımından memnun olacak ki, hamleye gerek duymadı. Sahadaki görüntümüz ümit verici değildi. Son 25 dakikaya girilirken Kuntz, kulübedekileri hatırladı. Orkun ve Caner’i dışarı alıp Serdar Dursun ile Rıdvan’ı sahaya sürdü (Geç yapılmış hamleler).

Haberin Devamı

Bu futbolla zor

Biz gol beklerken Merih Demiral’ın kendi kalemize yolladığı topla Letonya öne geçince gece iyice karardı. Öne geçen rakip son bölümde tamamen kendi alanına kapandı, top daha çok bizde kaldı. Cengiz Ünder’in asisti ile Milli Takım'ın yenisi Serdar Dursun’un kafa vuruşuyla gelen gol bizi yeniden ümitlendirdi. Maçın son 15 dakikasında, geride kalan 75 dakikada bulamadığımız kadar pozisyon bulduk. Maç gitti derken, uzatmalarda kazanılan penaltı, Burak’ın vuruşu ve gelen gol bizi hayata döndürdü. Bu gol ve gelen galibiyet hem Kuntz’u hem de futbolcuları kurtardı. Bu futbol Katar’a gitmeye yeter mi derseniz ona 'evet' demek çok zor. Ancak şimdilik herkes bu galibiyetin arkasına saklanacak. Bir daha ki Milli maça kadar...

YORUM YAZ