MENÜ

Fenerbahçe'yi yakanlar...

Abone Ol Google News

Aslında yanlışlar plaketle uğurlanan İsmail Kartal’ın apar topar yeniden göreve getirilişi ile başladı. Ali Koç, yönetime geldiğinden beri ilk defa kaliteli oyuncuları transfer ediyordu. Yıldızlar topluluğu Fenerbahçe, şampiyonluğun en büyük favorisiydi. İsmail Kartal bu kaliteli ve geniş kadroyu nasıl yönetecekti? İlk yanlışı, gönderilmesi an meselesi olan Mert Hakan’a ‘kal’ demesiyle başladı. Mert Hakan iyi, karakterli bir insan olabilir. Ama gel gör ki, takımda ve kadroda kalmak için hep tribünlere oynadı. Bırakın sahada, kulübede bile gördüğü kartlar ile cezalı duruma düştü. Tribünleri kızıştırdı, takımını antipatik yaptı. Biz böyle düşünürken, başkan Ali Koç ona ‘komutan’ dedi. Komutan (!) saha içinde Dzeko’ya fırça atacak duruma geldi, hocasından ‘çıt’ çıkmadı.

Haberin Devamı

Yanlış transferler

Takım süper giderken ara transfer geldi. Galatasaray lobisi bir haber uçurdu (Sezon başında Cengiz Ünder’de olduğu gibi) Çağlar Söyüncü’nün transferi an meselesi diye. Telaşa kapılan Fenerbahçe yönetimi, Cengiz Ünder’e 15 milyon Euro ödeyip bonservisini alması gibi bu kez de Çağlar’ı kiraladı. Halbuki Cengiz’in pozisyonunda İrfan Can Kahveci ve Emre Mor (o da gönderildi) vardı. Kendi takımında bile oynamayan Çağlar da Fenerbahçe’de İsmail Kartal torpili ile banko oynamaya başladı. Olympiakos ilk maçında takımı yakanların başında Çağlar geliyordu. Aslında bu ikilinin Fenerbahçe’ye gelme hesapları farklıydı. Fenerbahçe’de oynadın mı, EURO 2024 garanti olur düşüncesindeydiler.

Haberin Devamı

Kartal’ın hataları

Sonra emekliliği gelmiş Bonucci ve Kruniç (Dzeko torpilli) alındı. Bu oyuncular gelince İsmail Kartal, doğru 11’leri bozup Jesus gibi her maçta papatya falı açtı. Sakat King’i takımda tutup, Kent’i kadro dışına itti. Portekiz’de 10 numara oynayan, duran top ustası Lincoln Henrique’yi ve Crespo’yu gönderdi. Ankaragücü ile oynanan kupa maçında Osayi’yi sol bek oynattı. Lider denilen Tadic bir tane büyük maç kazandıramadı. Mert Müldür abilerini örnek alıp kulübede kart gördü. Görüldüğü gibi Fenerbahçe bu günlere tesadüfen gelmedi.

Ne uyardı, ne fırçaladı

Başkan Ali Koç ise problemi haklı da olsa hep dışarıda aradı. Futbolcularını ne uyardı, ne fırçaladı. Son Sivas ve Konyaspor maçlarında inanın Aziz Yıldırım başkan olsaydı, sahadaki görüntüye bakıp, devre arası soyunma odasını basardı. ‘Şimdi ne olacak’ derseniz, sonuç belli. Yeni hoca, yeni takım ve taraftara sunulacak yeni kupa vaatleri. Bunu iş başındaki yönetim mi yapacak? O iş biraz karışık. Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ