MENÜ

Elinde önemli silahlar olunca

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’de ilk yarıda Sosa ve Ozan oyuna konsantre olamadı. İkinci yarıda ise erken gelen beraberlik golü, Kanarya’yı coşturdu. Valencia’nın golü, Trabzon’un gardını düşürdü. Elinizde bu kadar önemli silah olunca, biri etkili olmazsa diğeri devreye giriyor ve işi de çabucak bitiriyorsun.

Haberin Devamı

Kadro yapıları, son form durumları, moral motivasyonları ile maçtan önce Fenerbahçe’nin bir adım önde olduğunu düşünenler çoğunluktaydı. Ama futbolun bir başka gerçeği ise oynanmadan hiçbir maç kazanılamazdı.

Erol hoca, Gökhan gelince Nazım’ı, Lemos gelince de Serdar’ı kulübeye çekmiş, beklenen onbiri sahaya sürmüştü.Trabzonspor’da ise Nwakaeme’nin yeniden forma giyişi ofansif futbol için önemliydi. Maç başladı, Fenerbahçe baskı kurup yüklenmeye başladı. Valencia çok önemli iki fırsatı kullanamadı.

Baskıyı beceremediler

Fenerbahçe rakibe baskı yapmayı beceremeyince, Trabzon dişlerini göstermeye başladı. Topu kazanıp çabuk atağa kalktılar. Abdülkadir inanılmaz tempolu oynarken, Nwakaeme ve Afobe her an tehlike yaratıyorlardı. Fenerbahçe orta sahası durunca takım da duruyor. Sosa şaşkın ve duygusal, Ozan dağınık olunca Gustavo da aklını ofansa değil, defansa takmıştı. Pelkas, Valencia ve Samatta da ister istemez etkisiz kaldılar. Lemos-Sosa çarpışmasından doğan pozisyondan sonra gelen Afobe beceri golü geldi ve devre bitti. Erol Bulut takımını ikinci yarıya bir forvet daha alarak başlattı.

Haberin Devamı

Hem coşturdu hem koşturdu

Sosa’nın yerine Cisse girdi. Bu yarının başında yine bir duran top sonrasında Tisserand’ın kafası ile eşitlik erken sağlandı. Erken gol Fenerbahçe’yi coşturdu, koşturdu. Valencia’nın şık galibiyet golü de gelince Trabzon’un gardı iyice düştü. Caner’in soldan, Gökhan’ın sağdan bindirmeleri ve kesmeleri de takımın ofansif futboluna inanılmaz katkı yaptı. Son bölümde Pelkas ve Valencia yerlerini Mert Hakan ve Novak’a bıraktılar. Düşünün ki girenler çıkanları aratmıyor. Bu kadar kaliteli, geniş ve de en önemlisi silahı bol, kaç takım var? Silahın çoksa biri patlamasa, diğeri patlıyor. Silahlar patlayınca da işini çabucak bitiriyorsun.

YORUM YAZ