MENÜ

'Yarışlar, bisiklet satışlarını artırıyor'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gran Fondo gibi yarışların sektördeki bisiklet ve bisiklet aksesuarları satışlarının artmasına neden olduğunu söyleyen Argeus Events sahibi Aydın Ayhan Güney, “Bu ivmeyi kaybetmemek için büyük kitlelere hitap eden yarışlara daha fazla önem verilmesi gerek” dedi.

Kapadokya, Çeşme, Bursa, İstanbul ve kısa süre önce Antalya’da gerçekleştirilen Gran Fondo bisiklet yarışları şimdi de Marmaris’te düzenlenecek. Marmaris Belediyesi’nin destekleri ve Salcano’nun isim sponsorluğu ile Argeus Events tarafından hayata geçirilen etkinlik, 15 Nisan’da start alacak. Son dönemde artan Gran Fondo yarışları sayısının sektör için çok sevindirici olduğunu vurgulayan Argeus Events sahibi Aydın Ayhan Güney, hem bu organizasyon ile ilgili detayları hem de bisiklet sektörünün son durumunu Fanatik’e anlattı. Marmaris’in eşsiz doğasında gerçekleştirilecek Salcano Gran Fondo Marmaris’in iki ayrı güzergâhtan oluşan amatör yol bisikleti yarışı olduğunu söyleyen Güney, yarışlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bisikletçilerin uzun parkurda 97, kısa parkurda ise 65 kilometre yol kat etmesi gerekecek. Parkurlar, Marmaris yarımadası boyunca etkileyici ve muhteşem görselliği olan yollardan geçecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenecek parkurlar Atatürk Meydanı’nda başlayacak ve yine aynı noktada sona erecek.”

‘Heyecan verici’

Aydın Ayhan Güney, Marmaris’i seçme sebeplerini ve sporculara sunacakları imkânları da şöyle açıkladı: “Gran Fondo yarışlarını ülkemizde başlatan ve bugüne kadar yapılan tüm Gran Fondo yarışlarını organize eden ekip olarak Marmaris’te de böyle bir yarış düzenleyecek olmaktan dolayı gururluyuz. Seçtiğimiz tüm rotaların herkese değişik bütçede turizm olanakları sunan, doğal güzellikleri barındıran, bisiklete elverişli yolları olan ve bisiklete değer veren yerel yönetimlere sahip bölgelerde olmasına dikkat ediyoruz. Bu sebeple Marmaris’in kesinlikle çok heyecan verici bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Çok tecrübeli bir ekiple birlikte çalışıyoruz ve bu sayede Marmaris Gran Fondo’ya katılan tüm sporcular, hak ettikleri kalite ve standartlara ulaşacak.”

‘Satışı artırıyor’

Gran Fondo gibi yarışların sektördeki bisiklet ve bisiklet aksesuarları satışlarının artmasına neden olduğunu söyleyen Argeus Events sahibi Aydın Ayhan Güney, “Üst düzey yol bisikleti ve malzemesi satışları, Gran Fondo organizasyonlarının ardından fark edilir derecede yükseliyor. Bu ivmeyi kaybetmemek için büyük kitlelere hitap eden yarışlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Spor turizmine destek

Salcano Gran Fondo Marmaris, ayrıca bölge turizmine de önemli katkıda bulunacak. Organizasyon süresince binlerce kişi bölgede konaklama yaparken yerli ve yabancı medya mensupları da Marmaris’in güzelliklerini takipçilerine yansıtacak. Uzun süredir tüm spor branşlarında yer almak için çalışmalar yürüten Marmaris Belediyesi, aynı zamanda öne çıkardığı aktif tatil konseptinde yer alan bisiklet sporunu da destekliyor. Şehir içerisinde oluşturulan bisiklet yolları, Marmaris çevresindeki dağ bisikleti rotaları, bisiklet sporu için uzun vadeli projeler ve gerçekleştirilen uluslararası bisiklet yarışları ile birlikte Marmaris’i bir ‘bisiklet kenti’ yapma çalışmaları aralıksız şekilde devam ediyor.

Gran Fondo nedir?

Gran Fondo, amatör bisikletçilerin katıldığı açık uzun yol bisiklet yarışlarına verilen isimÖ İsmi ‘Gare di fondo’ yani ‘mesafe yarışları’ deyiminden gelen bu yarışlar, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyinde organize ediliyor. Farklı mesafelerdeki yarışlar ‘Gran Fondo’, ‘Mezzo Fondo’ ve ‘Fondo’ olarak adlandırılıyor. ‘Gran Fondo’ aralarındaki en uzun mesafeli olan parkur için kullanılıyor. Avrupa’da on yıllar boyunca oldukça popüler hale gelen geniş katılımlı Gran Fondo bisiklet yarışları, diğer kıtalara da yayılmayı ve yoğun ilgi görmeyi başarmış durumda. Gran Fondo’ların en bilinenleri arasında Prosecco Cycling Classic, Novi Colli ve Felice Gimondi müsabakaları var.

Pfizer liderliğe yelken açtı

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslarası Yelken Kulübü’nün düzenlediği BAU Spring Trophy 2018 yelken yarışlarına geçtiğimiz hafta sonu soğuk hava şartlarında gerçekleşen toplam üç yarışlık ilk etap ile start verildi. Pfizer Sen Çok Yaşa Yelken Takımı, yarışların tümünde birincilik elde etti. Takımın mimarlarından Aslı Dülgeroğlu, yelken takımının başarısı hakkında şunları söyledi: “Kulübümüz tam da bu anlayışla, Pfizer çalışanlarının iş yeri dışında da bir araya gelerek, tutkunu oldukları hobilerini gerçekleştirmelerine ve spor yaparak sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarına destek oluyor. Ayrıca katıldığımız yarışlarda verdiğimiz mesajlar aracılığıyla meme kanseriyle mücadele eden hastalara destek olmayı ve bu konudaki toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.” Toplam dört ayaktan oluşan bu yarış serisi, nisan ve mayıs aylarında devam edecek.

Michael Kors’u ünlü golfçü temsil edecek

Ünlü lüks moda grubu Michael Kors, Güney Afrika’lı profesyonel golfçü Charl Schwartzel ile işbirliğine imza attı. İşbirliği çerçevesinde Schwartzel, Michael Kors Mens koleksiyonundan giyinen markanın ilk golf oynayan temsilcisi olma özelliğini taşıyor. İşbirliği, Charl Schwartzel’in dünya turunu ve PGA, European ve Sunshine tur davetlerini de kapsıyor. Marka elçisi Michael Kors Holding Limited’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John D. Idol, “Charl’ın, Michael Kors’a yakışan mükemmel bir marka elçisi olmasının sebeplerini golfte başarının zirvesine ulaşmış olmasına ve istisnai kariyerine bakarak anlayabilirsiniz” dedi. Idol, “Charl sadece turun en başarılı oyuncusu değil, aynı zamanda da sporun gelenekselliğini ve zamansızlığını aynı anda temsil edebiliyor. Bu nedenle markamızı da bu değerlere birlikte temsil edebildiği için gurur duyuyoruz” diye konuştu.

‘Beyaz sneaker satışları 3.5 kat arttı’

Son yıllarda artan beyaz ayakkabı trendi, Türkiye’nin lider e-ticaret platformu GittiGidiyor’un satış verilerine de yansıdı. Yalnız bahar ve yaz aylarının değil, artık her mevsimin gözdesi olan beyaz sneaker ve spor ayakkabıların GittiGidiyor’daki satışları 2018 kışında bir önceki yıla kıyasla 3.5 kat arttı. GittiGidiyor Ticari Direktörü Bülent Elçin, kış aylarında spor ayakkabı ve beyaz sneaker satışlarında yaşanan bu önemli artışı şöyle değerlendirdi: “Spor ayakkabı ve beyaz sneaker modası artık yaz kış demeden her mevsim devam ediyor. Bu trend, platformumuzun satış oranlarına da yansıyor. GittiGidiyor’da kış aylarındaki sneaker satın alım oranı son iki yılda gözle görülür şekilde arttı.”

Huzurevinden Türkiye Şampiyonası’na...

Fransa’nın ünlü CÙte d’Azur bölgesi başta olmak üzere, Akdeniz sahillerindeki en yaygın sporlar arasında gösterilen Bocce, Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Oyuncuları çok fazla yormadığı ve sporculara dinlenme fırsat sunduğu için daha çok ileri yaş grubu tarafından tercih edilen; demir toplarla oynanan bir yer sporu olarak bilinen Bocce, artık Adana Huzurevi sakinlerinin de favori sporu olmaya adayÖ Adana Huzurevi sakinlerinin talebi üzerine, Seyhan Rotary Kulübü üyeleri tarafından yapımı ve düzenlemesi üstlenilen Bocce sahası, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak huzurevi sakinlerinin kullanımına sunuldu.

Takım kurdular

Bocce sporunun, huzurevi sakinlerinin fiziki ve ruhsal durumlarının yanı sıra sosyal yaşamlarına da olumlu katkıda bulunacağı nı düşündüklerini ifade eden Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Emre Yıldırım, “Yaptığımız toplantıda bizlere böyle bir eksiklerinin olduğunu söylediler. Biraz araştırdıktan sonra hızla çalışmalara başladık ve sahayı kendilerine teslim ettik. Öğrendik ki hemen takımlarını oluşturmuşlar... Şimdiki hedefleri ise önce bölge ardından da Türkiye Şampiyonası’nda Adana’yı en iyi şekilde temsil etmek” dedi.

YORUM YAZ