MENÜ

Ünlü markalar spor festivalinde buluşacak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

SWEATers App Kurucuları Eli fBoyner ve Melis Abacıoğlu Sezener, ünlü markaları spor festivalinde buluşturacak. 5-6 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek SWEATFEST 2018’de, yelken, koşu, yoga, pilates, boks, basketbol ve voleybol etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye’nin en geniş kapsamlı spor festivali olma hedefiyle ilk kez geçen yıl hayata geçirilen SWEAT FEST’in ikincisi 5-6 Mayıs’ta İstanbul’ a gerçekleştirilecek. Bu yıl SWEAT FEST’e dünyaca ünlü birçok marka destek veriyo r. Bunlar arasında Nike, New Balance, Boyner, Hopi, Asics, Skechers, Columbia, Northface, Vestel, Arçelik gi bi firmalar var. Ayrıca kurulum sponsoru Polimeks, navigasyon sponsoru Yandex, enerji sponsoru Immunex Pharma, medya sponsoru Karnaval, basın sponsoru Fanatik SWEAT FEST’e renk ve eğlence katacak 50 markadan sadece birkaçı... Geçen yılki etkinliğe 5 bin kişinin katıldığını söyleyen Elif Boyner, “Toplamda 450 bin dakika spor yapıldı. Bu yıl çok daha fazla sporseverin katılımını bekliyoruz” dedi.

‘Kumsal kurduk’

SWEAT FEST 2018’in yeniliklerle ve kapsamı büyüyerek geldiğini belirte n Boyner, şu bi lgileri verd i: “Bu yıl, uzun yıllardır kullanıma açı k olmayan Te rsane İstanbul, Haliç’teyiz... Eski İstanbul manzarasına karşı bir kumsal kurdurduk . İnanılmaz keyifli bir yer oldu. Spor yapılıp sosyalleşilebilecek bir alan kurgulamak istedik. Umuyoruz ki gelenler de bunu hissedecekler. Sporun o büyük ve ihtişamlı dönüşümünü de yansıtan bir mekân: dev makinalar, vinçler, çarpıcı renkler. .. Tarifsiz bir atmosfer olacak o gün orada. Kafa dengi insanların, sporla dönüşüme inananların buluşacağı bir gün olacak.”

Boks alanı da var

Bu yıl ana sahne dışı nda, gün boyunca devam eden, kendi programı olan alanlar kurduklarını kaydeden Boyner, şöyle devam etti: “Crossfit, çocuk spor alanı, yo ga alanı, pilates alanı, boks alanı, basketbol ve voleybol al anları bunlardan sadece bazıları. Ay rıca bu sene katılımcıları büyük bir sürpriz bekliyor. Ar tık yaptıkları spor hediyelere dönüşecek. Festival sırasında katıldıkları her etkinlikten puan kaza nacak ve bunlarla türlü hediyelere ulaşacaklar. Büyük ödül Pegasus ile yurt dışına uçuş!”

‘Yeni bir yatırım turundayız’

SWEATers APP içerisinde oluşturulan etkinliklere ‘HADİ’ adını verdiklerini söyleyen Melis Abacıoğlu Sezener, şu bilgileri verdi: “Şimdiye kadar 1890 kişi, 6 bin 153 kere spor arkadaşlarına HADİ dedi. 1340 kere ise koşu için kullanıcılar birbirine HADİ dedi. SWEATer’lar 2 bin 835 litre terledi ve toplamda 36 bin 750 saat, 1531 gün spor yaptılar. Ortalama 67 bin km koşuldu. SWEATer’lar en çok fitness, koşu, yürüyüş, bisiklet, doğa yürüyüşü, basketbol sporlarıyla ter atıyor.” SWEATers APP’in, 3 milyon TL değerleme ile çekirdek yatırımı aldığını hatırlatan Elif Boyner de, “İlk tur yatırım sonrasında çok iyi bir büyüme yakaladık. Şimdi ise yeni bir yatırım turundayız. Tamamlandığında heyecanla paylaşacağız” dedi.

Yelken,kano,yoga...

SWEAT FEST’in, spora ve sağlıklı yaşamaya önem verenleri bir araya getireceğini söyleyen, Melis Abacıoğlu Sezener de şu bilgileri verdi: “Ayrıca spora başlamak için motivasyona ihtiyaç duyan veya senelerdir spor yapan ve sporu yaşam tarzı haline getirmiş olan herkesin ilgisini çekecek bir etkinlik. Festival, yelken, SUP, kano, kaykay, basketbol, pilates, beach volley, crossFit, doğa sporları, bisiklet, koşu, fitness, dans, zumba, boks, yoga, mind&body, duvar tırmanışı, swEAT Well sağlıklı yeme-içme noktaları, spor mağazaları, çocuklara özel atölyeler ve konserlerle spor tutkunlarını buluşturacak. Festivale katılan sporseverler, Post SWEAT Happiness alanında spor sonrası tüm yorgunluklarını masaj ile atacak, kumsal alanında keyif yapacak. Ve eski İstanbul manzarasına karşı gün batımında yoga ile huzura doyacak.”

‘650’den fazla üye marka var’

Sweaters App’in birinci senenin sonunda 50 bin kez App Store ve Google Play Store’dan indirildiğini kaydeden Elif Boyner, “Sadece Türkiye’den değil, ABD, İşveç, Almanya, UK, Hollanda, İtalya, Fransa, Polonya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Hindistan, Bosna Hersek, Kanada, Japonya, Çin, Rusya gibi daha birçok ülkeden kullanıcısı bulunuyor” dedi. Sweaters App’i geliştirmeye devam ettiklerini belirten Melis Abacıoğlu Sezener de, şunları söyledi: “Yeni özelliğimiz ile SWEAT MASTER ismini verdiğimiz eğitmen, diyetisyen gibi alanlarında uzman kişilere de erişebiliyorsunuz. Bu isimleri özenle seçiyoruz, bire bir tanışıyoruz, gözümüz arkada kalmadan önerebileceğimiz kişiler. Bir de lokasyonlarımız var tabii! SWEATSTOP’lar! Bunlar spor merkezleri, spor mağazaları, sağlıklı yeme-içme lokasyonlarından oluşuyor. Uygulama üzerinden bu markalar ile ilgili bilgi alabildikleri gibi onlara özel fırsatlardan indirimlerden ya da kolaylıklardan da yararlanabiliyorlar. Şuan SWEATstop ekosistemimizde 650’den fazla üye marka mevcut.”

‘Spordan aldığım tutkudan ilhamla hayata geçirdik’

SWEATers APP’i spora nereden başlayacağını bilmeyen, motivasyona ihtiyaç duyan insanların sosyalleşmesi amacıyla kurduklarını ifade eden Melis Abacıoğlu Sezener, şöyle devam etti: “İnsanları harekete geçirmek isteyen ve bize güvenen insan düşündüğümüzden daha çok! Spor salonuna giden insanların yüzde 47 gibi büyük bir oranının daha sonra spora devam etmediği araştırmalarla ortaya çıkmış. Bunun en büyük sebebi de motivasyon eksikliği ve spor partneri bulamamak. Biz de aplikasyonumuzla spora dair çok fazla bilgiyi, spor dalını, aktivitesini tek, kolay ve ulaşılabilir bir platformda topluyoruz.” Elif Boyner de, SWEATers APP’in kuruluş amacıyla ilgili şunları söyledi: “Belli bir programla spor yapmanın hayatıma getirdiği disiplini seviyorum, çok daha organize ve odaklı olmamı sağlıyor. Güçlü, yeterli ve mutlu olmanın yolunun harekete geçmek olduğuna inanıyorum. Spor beni güçlendiriyor ve mutlu ediyor; diğer insanlara da vesile olmalıyım diye düşündüm. SWEATers APP i de spordan aldığım tutkudan ilhamla hayata geçirdik.”

Süper otomobilleri deneyimleme şansı!

İstanbul 5-6 Mayıs’ta bir başka festivale daha ev sahipliği yapacak. Hobi ve aktivite festivali Big Boyz Festival, Kemer Country’de düzenlenecek.

‘Büyüklere oyuncaklar’ konseptiyle ikincisi gerçekleştirilecek olan Big Boyz Festival, meraklılarına araba, motosiklet, spor, eğlence, hava, kara ve denizde kullanılan heyecan verici araçları deneyimleme fırsatı sunacak. 107 yıllık geçmişiyle klasik otomobil tutkunlarının ikonu olan London Morgan, Mercedes X Class ve dev arazi araçları festival alanının çekim merkezleri olacak. İlgi alanlarında kendisine rol model aldığı usta isimleri dinleyebilme fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler, sadece deneyim değil ‘yaşatma’ amaçlı workshop’lara katılabilecek. Festival konukları dev konserler, alana özel dizayn edilen keyifli alışveriş noktaları, dansa doyacakları partiler, kick boks gösteri maçları, heyecan dozu yüksek motosiklet şovları ile şaşırtıcı ve unutulmaz bir gün yaşayacaklar.

Hobi ve spor

Big Boyz Festival ile birbirini tamamlayan iki kavramı, ‘hobi’ ve ‘spor’u birleştirdiklerini söyleyen Alice Organizasyon Kurucusu Tolga Alişoğlu, “Futbol, basketbol, golf, binicilik, motosporları, savunma sporları, dağcılık, yelkencilik gibi yapmaktan keyif aldığımız hobilerimiz. Big Boyz ile bu hobilerin içeriğini sadece müsabaka süresi ile kısıtlamayı değil, yaşam boyu sürdürecek hale getirmeyi, daha eğlenceli kılmayı hedefliyoruz” dedi. Alişoğlu, şöyle devam etti: “Bugün dünyanın dev spor organizasyonları bile organizasyon içinde kurdukları fan zone’lar ile sportif mücadeleyi eğlence haline getirmeye çabalıyorlar. Biz de resmi daha büyük hale getirip, tüm bu sportif aktivitelere biraz müzik, macera, gusto katarak Türkiye’nin tek hobi ve aktivite festivalini yapıyoruz. Amacımız bu festivalin farklı ayaklarını 12 ay boyunca farklı şehirlerde yapabilmek ve kısa bir süre sonra yurt dışına açılmak.”

Eurolig Kupası...

Birbirinden eğlenceli ve adrenalin dolu birçok etkinliğin gerçekleştirileceği Big Boyz Festival’de 80 firmanın 100’ün üzerinde markasıyla yer alacak. Endurodan krav magaya, kick box’tan elektrikli bisiklete, paramotordan golfe ve biniciliğe kadar birbirinden farklı spor etkinliklerinin yapılacağı festivalde orijinal Eurolig Kupası da yer alacak. Futbol meraklıları için ayrı bir önem taşıyan kupa ile isteyen fotoğraf da çektirebilecek.

YORUM YAZ