MENÜ

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada gündemin hızlı şekilde değiştiği bir dönemden geçildiğini söyleyerek, “Buna bağlı olarak da uzun vadeli hedefler belirlemek kadar daha kısa vadeli ve en önemlisi güncel koşullara göre revize edilebilir, senaryo bazlı hedefler belirlemek daha stratejik bir yaklaşım” dedi.

Siyasi gelişmelerin yoğunlaştığı dönemlerde tüketicilerin ve perakende sektörünün genelde durgunluk eğilimine girdiğini vurgulayan Kızıltaş, “Bu durum hedeflere de yansıdı. Biz şirketin ve markanın büyüme planlarını hem finansal açıdan hem de marka değeri olarak planlıyoruz” diye konuştu.

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

‘Büyüme planlıyoruz’

Bu yıl perakende sektörünün yüzde 10 büyümesinin öngörüldüğünü kaydeden Kızıltaş, şöyle devam etti: “Biz, hem yeni mağaza açılışlarıyla hem de mevcut lokasyonlardaki verimliliğimizi artırarak, bunun daha da üzerinde bir büyüme hedefliyoruz.

2016’da 8 farklı ilde toplam 15 mağaza daha açmayı hedefliyoruz. 2016 için büyüme hedefimizi yüzde 30, mağaza sayısı hedefimizi toplam 110, toplam metrekare hedefimizi 19 bin metrekare, satış adedi hedefimizi 1 milyon 975 bin ve ciro hedefimizi ise 250 milyon TL olarak belirledik.” Bir moda markası olma yönündeki stratejilerini yılın geri kalanında da sürdüreceklerini anlatan Kızıltaş, “Son çeyrek, tüm kârlılığın ve ciro hacminin ortaya çıktığı bir dönem olduğundan dolayı bizim önemsediğimiz bir zaman aralığı. İnci Deri olarak ikinci yarıyıl için ümitliyiz” dedi.

Artan alım gücü...

Esnek üretim, genç nüfus ve artan alım gücünün, ayakkabı perakende sektörünün güçlü yönleri arasında yer aldığını ifade eden Kızıltaş, “Sektörün en önemli sıkıntılarından biri orantısız bir rekabetin söz konusu olması. Rekabetin son derece sert ve yer yer acımasız boyutlara ulaşması tüketicinin ürünlerin etiket fiyatlarına olan inancını da negatif etkiliyor” diye konuştu.

‘Markalaşma ve tanıtım önemli’​

Türk ayakkabı sektörünün dünya ayakkabı pazarında hak ettiği yeri alabilmesi için kaliteli üretim kadar markalaşma ve tanıtımın da önem taşıdığını belirten Ali Murat Kızıltaş, şunları söyledi: “Mevcut pazarlara ek olarak, yeni pazarlara açılım yapılması gerek. Böylece hem Türk ayakkabılarının kalitesinin deneyimlenmesine hem de sektör kapasitesinin yüksek oranda kullanılmasına olanak tanınacaktır. Bu da beraberinde sektörün katma değerinin yükselmesini ve istihdam artışını getirecek.”

‘Sponsorluk fırsatlarını değerlendirmek istiyoruz’

İnci Deri olarak kültür-sanat, bilim, spor gibi pek çok alanı destekleyen bir firma olduklarını söyleyen Ali Murat Kızıltaş, “Önümüzdeki dönemde marka konumlamamıza uygun olabilecek bir spor sponsorluğu fırsatı olursa değerlendirmek istiyoruz” dedi. 2017 yılında İnci Deri’nin 100. yılını kutlayacağını açıklayan Kızıltaş, “Bu bizim için müthiş bir gurur kaynağı. Türkiye’nin 100 yıllık ilk ayakkabı markası olarak, istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz. 100. yılımızda 50 ilde 140 mağazaya ulaşmayı, çalışan sayımızı 800 civarına çıkarmayı ve marka yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Messi ve Neymar’a kişiye özel VIP hizmeti

G20, EXPO gibi uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan Antalya, temmuzda dev bir organizasyona daha sahne olacak. Futbolun dünya çapındaki yıldızları, Eto’o Vakfı’nın 10. yıl etkinliği kapsamında çocuklar yararına Regnum Carya Golf&SPA Resort’ta bir araya gelecek. Futbolu, sosyal entegrasyon aracı olarak kullanıp, çocukların okul eğitimi, meslek edinme ve gelişimi ile ilgili bir dizi projeye imza atan ünlü futbolcu Samuel Eto’o’nun adını taşıyan Vakfı, 10. yılını devlet erkanı, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla kutlayacak.

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

‘Hazırlıklarımız sürüyor’

Regnum Carya Golf&SPA Resort’un dünya genelinde futbol kulüplerinin dönem arası ve maç öncesi kamplarına ev sahipliği yaptığının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şafak Öztürk, şu bilgileri verdi: “Tıpkı G20 Zirvesi’nde olduğu gibi bu etkinlik için de hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Özellikle zor bir yaz geçiren Türk turizm sektörü açısından bu etkinliğin bulunmaz bir fırsat olduğunun farkındayız. Bu şansı iyi değerlendirerek; tüm misafirlerimize sunduğumuz ‘kişiye özel VIP hizmet anlayışımızı’ dünya yıldızlarına da göstereceğiz.”

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

Yıldızları ağırlayacak

Regnum Carya Golf&SPA Resort’un ağırlayacağı isimler arasında, Neymar, Messi, Drogba, Arda Turan, Okocha, Demba Ba, Karim Benzama, Adebayor, Puyol, Diarra, Xavi Hernandez, Nwankwa Kanu, Alexsei Smertin, Pierre Americk Aubameyang, Louis Saha, Michael Essien, İniesta, Kolo Toure, Eden Hazard gibi futbolcuların yanı sıra Maradona, Fabio Cannavaro, Fabio Capello, Jose Mourinho, Marcel Desailly gibi antrenörler yer alıyor.

Her yıl bin çocuğa spor yaptırıyor

Pınar’ın, spor, sanat ve eğitim alanlarında topluma değer katan projeler gerçekleştirdiğini söyleyen Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, ’Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim’ projesiyle çocuklara küçük yaşlarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam bilinci kazandırmayı amaçladıklarını, belirtti.

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

Aktaş, Pınar Süt ile de ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesine de destek vererek, İzmir’de toplam 13 okulda 6 bine yakın öğrenciye çevre eğitimi verilmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Mehmet Aktaş, aynı zamanda her yıl bine yakın çocuğun Pınar sponsorluğunda Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde spor yapma olanağından yararlandığını belirtti.

Daha iyi bir yaşam

Pınar’ın, sağlıklı beslenme, çevre ve spor alanlarında çocukların hayatında fark yarattığını ifade eden Aktaş, şu bilgileri verdi: “Daha iyi bir yaşam yaklaşımımızla 1987 yılından bu yana Pınar Çocuk Tiyatrosu ile ülkemizin dört bir yanında 3 milyondan fazla çocuğa ulaştık. Aynı zamanda 1981 yılından beri Pınar Resim Yarışması ile çocukların resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

Enerji verimliliği

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında önem verdikleri bir diğer konunun da enerji verimliliği olduğunu vurgulayan Aktaş, şöyle devam etti: “Özellikle ürünlerimizin üretim aşamasında enerji tasarrufuna büyük önem veriyoruz. Pınar Et fabrikamız genelinde doğal gaz tüketiminde birim ton başına yüzde 6.5 tasarruf sağlarken, Pınar Su Aydın-Bozdoğan Madran tesisimizde hat verimliliğini yüzde 6.2 oranında iyileştirdik. Pınar Su ile ayrıca Isparta-Eğirdir Akçaağaç tesisimizde yüzde 8 oranında enerji tasarrufu sağladık.”

‘Spor perakendesi, ciddi bir çıkış yaşıyor’​

Sporun tüm dünyada her geçen gün yükselen bir trend haline geldiğini söyleyen Sportive Genel Müdürü Zeynep Selgur, “Sporun öneminin büyük bir ciddiyetle anlaşılması, dünyada spor perakendesinde ciddi bir çıkış yaşanmasını da beraberinde getirdi. Türkiye’de de bu anlamda ciddi bir pazar oluştu” dedi.

Sporun tüm dünyadaki en demokratik alan olduğunu ifade eden Selgur, bunun da büyümedeki hızı tetiklediğinin anlattı. Selgur, “Hazır giyim sektöründeki halka açık dünya devleri ile spor dünyasının en önemli markalarının cirosu ve piyasa değeri arasındaki ciddi fark da bunun bir kanıtı” diye konuştu.

Önemli oyuncular...

Spor perakendeciliğinin sadece tasarımla değil teknolojiyle de buluştuğunu dile getiren Selgur, “Bu da beraberinde ciddi bir Ar-Ge çalışması gerektiriyor. Hem yatırım boyutu hem de Ar-Ge süreci spor perakendesini hazır giyimden ayırıyor. Ve sektörü sadece önemli oyuncuların yer alabileceği bir alan haline getiriyor” dedi.

Bu arada Sportive’in sadece mağazacılık veya e-ticaret alanlarında değil, ürün tedariği ve toptan satış konusunda da hizmet veren bir spor markası olarak konumlandığını kaydeden Selgur, “Sportive olarak marka ve ürün gamımızı her geçen gün artırmaya dünyaca ünlü birçok spor markasını müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz” dedi.

Beko’dan ‘4K’ final heyecanı

Beko’nun Ultra HD TV’leri ile maç yayınlarını artık 4K izlemek mümkün. 4K Android Ultra Slim TV’sini tüketicilere sunan Beko, Avrupa Şampiyonası’nda 30 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri arasında oynanacak çeyrek final, yarı final ve final maçlarını 4K çözünürlükte evlere taşıyacak.

‘Revize edilebilir hedefler belirlemek gerek

Beko Ultra HD TV’ler ayrı bir uydu alıcıya gerek duymadan dâhili uydu alıcısıyla 4K yayınları görüntüleyebiliyor. Ayrıca Beko’nun Smart TV’lerinde sunulan özel futbol uygulaması ile sporseverler, maçlardan canlı gelişmelere, grup sıralamalarına ve fikstürlere interaktif şekilde ulaşabilecek.

Beko’nun yeni nesil akıllı televizyonu, Google Play Store, Google Play Movies gibi servislere erişim sağlarken, kullanıcılar konsolsuz oyun deneyimi de yaşayabilecek. Ayrıca sahip olduğu ‘Voice Search’ özelliği ile akıllı kumanda üzerinden sesli arama yapılabilirken, kumanda ile televizyonu sesle yönetmek de mümkün olacak.

YORUM YAZ