MENÜ

Gençlere basketbolu sevdirecekler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Anadolu Efes Spor Kulübü, Gloria Sports Arena ev sahipliği ve Smart Casual Event organizasyonuyla ‘Basketbol Yaz Kampları’ düzenlemeye başlıyor. Anadolu Efes Spor Kulübü olarak kuruldukları günden bu yana ülke genelinde basketbolu sevdirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyleyen Anadolu Efes Spor Kulübü Direktörü Alper Yılmaz, “Gençlerin spor yapmasını ve kendilerini uluslararası organizasyonlarda kanıtlamasını istiyoruz” dedi. Yılmaz, Basketbol Yaz Kampları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Altyapı antrenörlerimizin deneyim ve kontrolünde gerçekleştirilecek Basketbol Yaz Kamplarında oyuncu taraması da gerçekleştireceğiz. Basketbolcu adaylarını Smart Casual organizasyonuyla Gloria Sports Arena’da ağırlayacak olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Her yaz, A Takımımızın da kamp yaptığı ve turnuvalara katıldığı Gloria Sports Arena, bir sporcu adayının ihtiyaç duyduğu tüm şartları sağlıyor.” Yılmaz, A Takım oyuncularının da ziyaret edeceği ve sporcu kardeşleri ile birlikte zaman geçireceği basketbol yaz kamplarına 2002-2009 doğumlu tüm basketbolcu adaylarını beklediklerini ifade etti.

80 basketbolcu katılacak

Smart Casual organizasyonu ve Gloria Sports Arena’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyon, altışar günlük dört kamp olarak düzenlenecek. 2002-2009 doğumlu erkek basketbolcu adaylarının yer alacağı kampların her birine 80 basketbolcu katılabilecek. Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampları’nın fiyatları ise her bir kamp için 3 bin TL olarak belirlendi.

“İki dev spor markasını bir araya getirmekten mutluyuz”

Smart Casual Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mert Osman Can ise, Basketbol Yaz Kampları katılımcılarına özel imkânlar sunacaklarını belirtti. Can, organizasyon ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Smart Casual olarak hem profesyonel hem de amatör spor kamp ve turnuvaları gerçekleştirmiş, bu alanda kendini çok geliştirmiş bir organizasyon şirketiyiz. Gloria Sports Arena’nın özel yetkili partneri olarak uzun zamandır farklı proje ve turnuvaları birlikte düzenliyoruz. Anadolu Efes Spor Kulübü de bizim gerçekleştirdiğimiz sezon öncesi kamp ve turnuvalarına uzun süredir katılıyor ve bu durum bizi çok mutlu ediyor. Ne mutlu ki birlikte çalıştığımız iki dev spor markasını tek bir organizasyon kapsamında bir araya getiriyoruz. Bu proje ile basketbolun devi Anadolu Efes’in sportif bilgi birikimi, hizmet sektörünün devi Gloria grubunun Türkiye ve Avrupa’daki eşsiz spor kompleksi Gloria Sports Arena’nın misafirperverliği ve bizim organizasyon yeteneğimiz bir araya gelecek. Bu sayede Türkiye’nin her köşesinden birçok basketbol sevdalısı gencimizi ağırlama imkânı bulacağımıza inanıyoruz.”

“Gelecek planlarına yön verecek”

Basketbol Yaz Kampları’nın yoğun eğitim döneminin ardından katılımcılar için çok değerli bir tatil etkinliği olacağını dile getiren Anadolu Efes Spor Kulübü A Takımı Kaptanı Doğuş Balbay ise, şunları söyledi: “Tüm gençlerimizin spor ile tanışmasına büyük önem veriyorum. Çünkü spor, benim örneğimde olduğu gibi çocukların eğitim hayatlarına büyük katkı sağlıyor. Böylece tüm kamp katılımcılarının hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha zinde ve hazır bir halde yeni eğitim dönemine gireceklerine inanıyorum. Bu sebeple tüm ailelere çocuklarını gönül rahatlığı ile Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Yaz Kampları’na göndermelerini öneriyorum. Çünkü bu kamplar, çocuklarının gelecek planlarına ve yaşam serüvenlerine yön verecek.”

Basit özgünlük, koşulsuz rahatlık

Her tasarım hikayesinin ilk adımı olan ‘grid’, adidas Originals mirasından günümüze taşınıp modernize edilerek yeniden hayatımıza girdi. Doğa, mimari ve dijitaldeki her tasarımın yapı taşı olan grid, adidas Originals yeni silueti Deerupt’ın tasarım hikâyesine ilham oldu. Deerupt; şehir hayatı, dijital tasarım, mimari ve doğadaki yansımalarından esinlenilerek, grid’i ana tasarım ilkesi olarak görüyor. 80’li yıllarda adidas’ın New York runner ve Marathon Training ayakkabılarında kilit özellik olan öne çıkan grid tasarımı bugün Deerupt’ın tasarımının tümünü kuşatmış. adidas Oregon ve New York modellerinin tabanında yer alan bu teknoloji, 80’lerde ayağın yere basış ile oluşturduğu şok etkisini azaltmak için yaratılmıştı. Şimdi abartılı ebatlara çarpıtılan ve heyecan verici renklerle buluşan grid, cesur görsel bir motife dönüşmüş.

10 bin kişi koşamayanlar için koşacak

Ülkede bu yıl beşinci kez düzenlenecek Wings For Life World Run’a kısa bir süre kaldı. Son 2 senede olduğu gibi bir kez daha İzmir’de, 6 Mayıs’ta yapılacak etkinliğe 10 bine yakın kişinin katılımı bekleniyor. Omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara kaynak yaratan “Wings for Life” Vakfı’nın, çalışmalarına dikkat çekmek ve araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlediği yarışın direktörlüğünü ise atletizmde bir dönemin unutulmaz isimlerinden Colin Jackson yapıyor. Jackson, “Koşabilmek aslında bir lüks... Bunu yapabildiğin için minnettar olmalısın” diye konuştu.

Belli bir mesafe yok


Jackson, “Bu koşuda varılması gereken bir nokta yok, koşulması gereken belli bir mesafe yok. 2 kilometre koşan da kendisiyle gurur duymalı, 50 kilometre koşan da. Hedefini kendin belirliyorsun ve o hedefe ulaşmak için yapabildiğin kadarını yapıyorsun. Bence bu koşuyu eşsiz kılan özelliklerinden biri de bu...” dedi.

YORUM YAZ