MENÜ

Futbolun ‘Altın Ayakları'nı ölümsüzleştirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sporun toplum yaşamında özellikle kent yaşamında önemli bir rolü olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Ben de güne spor yaparak başlayan biri olarak, tüm vatandaşlarıma spor yapabilecekleri alanlar yaratmayı ve bu alanları geliştirmeyi hedefliyorum” dedi. 1999 yılında başkan olduğunda, Eskişehir Tepebaşı bölgesinde üniversitenin ve okulların dışında herhangi bir spor alanı olmadığını belirten Ataç, “Şimdi ise Tepebaşı Bölgesi‘nde yaşayan tüm vatandaşlarımızın spordan faydalanmaları için genç, yaşlı, tüm kesime hitap edecek spor alanları oluşturuyoruz ” diye konuştu. Ataç, şu bilgileri verdi: “ Bunlar arasında; 8 parkta toplam 3 bin 803 metre uzunluğunda yürüyüş parkurları var. 26 halı saha var ve bunların bir kısmı tam donanımlı. Ayrıca 26 adet basketbol sahası ve 2 adette tenis kortu bulunuyor. Bunların hepsi toplamda 53 bin 784 metrekare ediyor. Bunun yanı sıra belediyemize ait 100 parkta toplam 3600 metrekarede kondisyon aleti var.”

Kulüplere destek...

Bölgelerinde ‘ yeşil bina’ özelliğine sahip Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporları Merkezi ‘nin bulunduğunu ifade eden Ataç şöyle devam etti: “Yunus Emre Spor Salonu ile Fevzi Çakmak Spor Tesisi’nin yapımı ise devam ediyor. 2018’de tamamlanacak bir de kapalı yüzme havuzu projemiz bulunuyor. Ayrıca bölgemizdeki yaklaşık 25 amatör spor kulübüne de malzeme desteği veriyoruz. Tepebaşı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne de destek veriliyor. 10-17 yaş kız voleybol takımımız var. Yetişkin Atıcılık Kulübü, Çocuk Tekvando ve yetişkin Skeet takımlarımız var.”

‘Altın Ayaklar’ projesi

Futbolun unutulmaz isimlerinin el ve ayak izleriyle ilgili çalışma yaptıklarını hatırlatan Ataç, projeyle ilgili şunları anlattı: “Altın Ayaklar uygulamasına 2013 yılında başladık. Projede Türk futboluna hizmet etmiş 51 isim yer alıyor. Başarısı, futbolcu kişiliğiyle futbol seyircisinin gönlünde yer etmiş ve futbolumuzda iz bırakmış isimleri, Eskişehir’in ev sahipliğinde bir araya getirmeyi amaçladık. Hem bu isimleri ‘ölümsüzleştirmeyi’ hem de futboldaki rekabetin ötesinde bir arada ve centilmence bu başarılı kimlikleri ‘yaşatmayı’ amaçlıyoruz. ‘Altın Ayaklar’ Eskişehir’ in en işlek yerlerinden birisi olan Espark AVM yanındaki Karikatürlü Ev’in önünde sergileniyor.”

Türkiye’de ilk

‘Altın Ayaklar’ projesinin Brezilya, Almanya ve Rusya’da da örnekleri bulunduğunu ifade eden Ataç, şöyle devam etti: “Bu proje, Türkiye’de ise ilk kez uygulanıyor. Projede, Fethi, Nihat, Ender, İsmail, Kamuran, Mümin, Taşkın, Süreyya, İlhan, Vahap, Burhan gibi Eskişehirspor’un efsane takımında yer alan futbolcuların dışında Lefter, Metin Oktay, Metin Kurt, Turgay Şeren, Süleyman Seba, Şenol Güneş, gibi Türk futboluna hizmet etmiş ünlü isimler bulunuyor. Ayrıca unutulmaz maç anlatıcısı Halit Kıvanç da projede yer alan isimler arasında.”

‘Spor Müzesi’ kuracaklar

Tepebaşı Belediyesi’nin kentin tarihine damga vuran sporcuları vefa projesi ile geleceğe taşıyacağını söyleyen Ahmet Ataç, “Bir ilki daha gerçekleştirerek ’Spor Müzesi’ projemizi hızla hayata geçireceğiz” dedi. Ataç, Çamlıca Mahallesi’nde yapımı süren proje ile 11 bin 860 metrekare park içerisinde yer alacak Spor Müzesi’nde dijital spor kitabı ve Eskişehir’de çeşitli spor dallarında başarı elde etmiş sporcuların hikâyelerinin yer alacağını kaydetti. Tepebaşı Belediyesi tarafından yapımı süren müzede ayrıca 989 metrekarelik bir gölet, 3 çocuk oyun alanı, 140 metrekarelik kaykay pisti ve oturma alanlarının da olacağını anlatan Ataç, “Bu proje, Eskişehir’in simgelerinden biri olacak. Tepebaşı Belediyesi Spor Müzesi’nde ayrıca bir spor anıtı da yer alacak” diye konuştu.

Eskişehirspor’a sporcu yetişecek

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, spor tesisleri konusunda yaptıkları yatırımlarla ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Bu alanda örnek projelerimiz var. Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporları Merkezimiz yeşil bina özelliğine sahip bir tesis. Akıllı bir bina olarak tasarlanan tesis güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 10’unu, ısınma enerjisinin yüzde 20’sini sağlayabiliyor. Yağmur sularını depolayarak bunun bahçe sulamasında kullanılmasını da sağlıyor. Bu arada aralık ayında temelini attığımız Yunus Emre Spor Salonumuz yakın bir zamanda tamamlanacak. Tesiste basketbol, voleybol sahaları, step, aerobik, pilates ve fitnes aktivitelerinin gerçekleşeceği 6 adet salon bulunuyor. Spor tesislerimizden Eskişehirspor’a, o efsane günlerini yaşatacağı sporcular yetişecek.”

Kanserle mücadele için koşacaklar

Global Liman İşletmeleri’nin geleneksel uluslararası iyilik zinciri Global Run’ın Malta’daki yarışında, Puttinu Cares Cancer Support Group (PuttinuCares Kanser Destek Topluluğu) adlı yerel vakıf desteklenecek. Global Run Valletta’dan elde edilecek gelirle vakfın kanserli minik hastalar ve ailelerine yönelik çalışmalarına katkıda bulunulacak.

Kayıtlar devam ediyor

Valletta Kruvaziyer Limanı’nda 29-30 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek Global Run Valletta için ön kayıtlar devam ediyor. Global Run’un Malta’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin eşlik edeceği bu anlamlı yarışında koşarak iyiliği desteklemek isteyenler www.globalrunvalletta.com web sitesi üzerinden kayıt yapabilecek. 2014 yılında başlayan ve Bodrum’da üçüncüsü düzenlenen, uluslararası iyilik zinciri Global Run koşuları, yurtdışında da Karadağ’da Port Of Adria’nın ardından şimdi de Malta’da Valletta CruisePort’ta (Valetta Kruvaziyer Limanı) start alıyor.

Teknelerle birlikte lezzetler de yarışacak

28. The Bodrum Cup, sadece yelken değil, yemek tutkunlarına da hitap edecek. 21 Ekim’deki Leros-Yalıkavak etapları sırasında teknelerdeki ekipler, ‘Mavi Yolculuk Mutfağı’na kültürel bir katkı amacıyla yemeklerini de yarıştıracak. ‘Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’ 28. The Bodrum Cup’a katılan tüm yelkencilerin bireysel ya da grup olarak katılabilecekleri bir yarışma. Bu yılki yemek yarışması önceki yıllardan daha farklı olarak iki aşamadan oluşacak. Ana sponsoru AlliumVillas olan yarışmanın ilk aşamasında dereceye giren beş aşçı final turunda yarışmaya hak kazanacak.

Levrek ve ahtapot yemekleri

Aşçılar, belirlenen ürüne göre jüri üyelerine sunacakları tarifleri kendileri belirleyecek. Ön eleme turunda levrek balığı yemekleri yapılacak, finalde ise ahtapot yemekleri yarışacak. Yarışmacılara levrek ve ahtapotlar Kılıç Holding tarafından temin edilecek. Yarışmanın diğer sponsorları da Gastronometro ve StudioMutfaq...

Offroad sürüşü...

Seat’ın SUV sınıfındaki ilk temsilcisi olan ‘Ateca’, kasım ayında satışa sunuluyor. İspanyol markasının ilk SUV’u olan Ateca, 115 hp ile 190 hp arasında değişen benzinli veya dizel motor, önden çekişli ya da dört çeker, manuel veya DSG şanzımanlı versiyonlara sahip. İsmini, İber Yarımadası’nın ortasında, Zaragoza’nın batısındaki Ateca kasabasından alan modelde teknoloji, duygusal bir deneyimle birleştirilmiş. Ateca’nın aynı zamanda sınıfındaki en hafif araçlar arasında olması, hem şehirdeki trafik koşullarında hem de şehir dışında çevik bir sürüş sunmasını sağlıyor. Dört çeker olan Ateca modelleri, kar ve offroad profillerinin yanı sıra ‘yokuş iniş desteği’ gibi ek fonksiyonlara sahip. Kompakt karakteri, motorları ve süspansiyonuyla Ateca, farklı bir performans ve yol tutuş sunuyor.

Ramsey’den rahatlık ve hafiflik vurgusu

Ramsey, Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda yer alan ceket modelleriyle erkeklerin şıklık, rahatlık ve hafiflik beklentilerini karşılamayı amaçlamış. Yün ve pamuk gibi doğal bir karışımın kullanıldığı, koleksiyon 3D hissi yaratan desenli kumaşlarla tasarlanmış. Ramsey ceket koleksiyonu özel kalıplarıyla da erkeklere fit bir görünüm sunuyor.
Bedeni kavrayan tasarımların, deneysel yaka ve dikiş çalışmalarının da ön plana çıktığı koleksiyonun renk skalasında lacivert, antrasit, siyah, kahvenin yanı sıra yeşil, mor, bordo gibi renkler dikkat çekiyor.Ramsey’in koleksiyonlarında Zero Weight ile başlayan ShirtJacket ile devam eden rahatlık ve hafiflik vurgusu, en hafif ceket modellerinden oluşan Zero Gravity ile bu sezon da sürüyor.

YORUM YAZ