MENÜ

Dünyanın ‘kıymetli'leri Türkiye liginde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Voleybol, Türk kadınının gerçek anlamda ‘gurur sahnesi’ haline geldi. Aslen 1980’lere kadar giden ama en parlak ışığını 1993’te Eczacıbaşı’nın CEV Kupası finalinde İtalyan ColliAniene’ye yenilip ikinci olmasıyla yakan kadın voleybolu, şu an en parlak dönemini yaşıyor. Çünkü Türk sporuna 9 Avrupa, 4 dünya şampiyonluğu hediye eden kadın voleybolcular, yine tüm dünya voleybolunun gözünü çevireceği Sultanlar Ligi’nde olacak.

Avrupa’da 1 numara

2012’de 37 milyonluk yatırımla CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu Fenerbahçe Acıbadem’le Türkiye’ye getiren kadın voleyboluna yatırım da hızla arttı. Son iki yıl göz önüne alındığında yüzde 17’lik bir yatırım artışı gözleniyor. Ve bu artış da başarıyı beraberinde getiriyor. 2016-2017 Voleybol Sezonu Avrupa Kupaları mücadeleleri öncesinde Türkiye, kulüpler bazında kadınlar kategorisinde 491.67 puanla ilk sırada yer almayı başardı. Kadınlarımız değer sıralamasında da zirvede yer aldı. Ligin geçen seneki değeri de 150 milyon lirayı aştı.

Yüzde 20’si yabancı

Son 10 yılda başarısını yüzde 63 artıran kadın voleybolunda, bu sene oynayacak oyuncuların yüzde 20’si yabancılardan oluşuyor. Dünyanın en önemli ve değerli voleybolcuları olarak değerlendirilen Yeon-Koung Kim Fenerbahçe’de, ZhuTing, KimberlyHill ve MilenaRasicVakıfBank’ta, ThaisaMenezes, TijanaBoskovic ve TatyanaKosheleva da Eczacıbaşı VitrA’da oynayacak.

EN DEĞERLİ 5 YABANCI OYUNCU
Yeon-Koung Kim (Fenerbahçe) Değeri: 2.5 milyon Euro
ZhuTing (VakıfBank) Değeri: 2.5 milyon Euro
Thaisa Menezes (Eczacıbaşı VitrA) Değeri: 2 milyon Euro
Tatyana Kosheleva (Eczacibaşı VitrA) Değeri: 2 milyon Euro
Milena Rasic (VakıfBank) Değeri: 1.75 milyon Euro

EN DEĞERLİ 5 YERLİ OYUNCU
Neslihan Demir (Eczacıbaşı VitrA) Değeri: 1.5 milyon Euro
Gözde Kırdar (VakıfBank) Değeri: 1.5 milyon Euro
Naz Aydemir Akyol (VakıfBank) Değeri: 1.75 milyon Euro
Eda Erdem Dündar (Fenerbahçe) Değeri: 1 milyon Euro
Neriman Özsoy (Eczacıbaşı VitrA) Değeri: 900 bin Euro

Dünyaya damga vurdular

Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde mücadele eden takımlar son yıllarda hem Avrupa hem de dünya voleyboluna damga vurdu. Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nin dörtlü finalinde 8 yıldır sürekli takımlarımız yer aldı. Temsilcilerimiz son 5 sezonda toplam 6 Avrupa kupasını müzelerine götürdü. Kadın takımlarımız, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda son 7 yılda ise tam 4 kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

Coca-Cola yine taraftara seslendi

Sporun en büyük destekçileri arasında yer alan Coca-Cola, yeni kampanyası ile Spor Toto Süper Lig takımlarına sunduğu desteği artırarak sürdürüyor. Coca-Cola, yeni kampanyasının reklam filmiyle takımlarını yürekten destekleyen milyonlarca taraftara sesleniyor ve taraftarları takımlarıyla beraber kazanmaya davet ediyor.

Maç paketleri

Yeni kampanya ile taraftarlar Coca-Cola kapaklarının altından çıkacak şifrelerle takımların lisanslı ürünlerini ve haftalık maç paketleri kazanma sansını yakalayacak. Oyuncu Serkan Keskin’in eğlenceli anlatımıyla renklenen reklam filmi, geçen yılın ses getiren işlerinden ‘Kol Kola’ kampanyasının da mimarı olan Concept reklam ajansının imzasını taşıyor.

Sporcuya gıda takviyesi

Sporun birçok alanına destek olan Hardline markası, bu yıl itibariyle Beşiktaş’ın resmi sponsoru oldu. Kavi Gıda tarafından üretilen ve 2003 yılından beri Türkiye’nin spor gıdası markalarından biri olan HardlineNutrition Türkiye Temsilcisi Mehmet Kara, bünyelerinde Hardline Kalite ve Ar-Ge laboratuarı bulunduğunu, tüketicinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan bu laboratuara 400 bin Dolar’lık yatırım yapıldığını söylüyor.

Bilek güreşi...

Hardline Nutrition Türkiye temsilcisi Mehmet Kara, “Aynı zamanda genç sporcular yetiştirmek amacıyla vücut geliştirme, bilek güreşi ve motorsporları kulüplerini de destekliyoruz. Kickboks, MuyThai, Wushu gibi dövüş sporlarının yanı sıra yüzme, basketbol, futbol, bisiklet, dağcılık, dalga-rüzgâr sörfü, halter, yağlı güreş gibi birçok alanda sporcunun yanında yer alıyoruz. Ülkemizde ve dünya çapında sayısız şampiyon sporcuyu destekliyoruz” dedi.

Şampiyonlar TEGCUP’ta kozlarını paylaşacak

Türkiye’nin en büyük e-spor organizasyonlarından biri olan Taiwan Excellence Gaming Cup finali için takımlar açıklanmaya başlandı. 13 Kasım Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek olan Taiwan Excellence Gaming Cup’ın iki oyunundan biri olan League of Legends finalinde, Supermassive ve HWA Gaming kozlarını paylaşacak.

Toplam ödül 35 bin TL

League of Legends kapsamında gerçekleştirilecek son müsabaka için 35 bin TL ödül havuzu bulunuyor. Bu miktarın 22 bin 500 TL’lik kısmını şampiyonluğa ulaşacak takım elde edecek. İkinci ise 12 bin 500 liralık bir meblağ ile ödüllendirilecek. Ayrıca kazanan takım bir haftalığına Tayvan tatili kazanacak. Takımlar da bu müsabaka için şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. Supermassive’in 2016 Şampiyonluk Ligi finallerindeki güçlü kadrosunu muhafaza etmesi bekleniyor. HWA Gaming ise yeni transferlerle birlikte sürpriz bir kadroyla e-sporseverlerin karşısına çıkacak.

300 bin izleyici

İki takımın kozlarını paylaşacağı final için heyecan şimdiden artmaya başladı. Canlı ve online olmak üzere 300 bini aşkın e-sporsever büyük mücadeleyi takip edebilecek. TEGCUP’ta sadece League of Legends değil aynı zamanda Hearthstone da bu yıl oyunlara eklendi. Hearthstone’da 4 ayrı finalist aynı gün içerisinde mücadele edecek. Kazanana ise 7 bin 500 TL’lik bir ödül verilecek. Dünyanın önde gelen e-spor markası ESL’in bugüne kadar Türkiye’de imza atacağı en büyük etkinlik olan TEGCUP için Acer, Adata, Asus, FSP, Gigabyte, HTC, Inwin, MSI, Thermaltake, Transcend, Zyxel’den oluşan 11 Tayvan markası da Bostancı Gösteri Merkezi’nde stantlarıyla hazır bulunacak. Katılımcılara finalistler için hazırlanan mega bilgisayarları deneyimleme şansı tanınacak. Ayrıca büyük indirimlerle e-sporseverlere hitap edilecek. Final kapsamında League of Legends ve oyun dünyasının ünlü oyuncuları ve Taiwan Excellence Oyuncu Elçileri de etkinliğe gelenlerle buluşma fırsatı bulacak.

YORUM YAZ