MENÜ

Büyük takım refleksi

Abone Ol Google News

Bu sezon 4 büyükler arasında sezon başlangıç fikstürü en zor olan takım Galatasaray'dı... Dün akşam fikstürün en sert ekiplerinden biriyle karşılaştılar. Konyaspor, İstanbul'a gol yemeyen ve lider apoletleriyle geldi.

Haberin Devamı

Rakibinin direncini kırması için hızlı bir başlangıç yapması gereken Galatasaray bunu başardı. Hafta içinde bu planın çalışıldığı çok belliydi. Fakat maçın geride kalan bölümlerinde bu organizasyondan esintiler göremedik.

Konyaspor ise değil maçta, ligde yediği ilk gole rağmen dağılmadı. Çabuk toparlanıp oyuna ortak olmasını bildi. Endri'nin imza hareketlerinden biri olan güzel golüyle dengeyi sağladı. Sonrasında aynı oyuncunun sakatlanıp çıkması Anadolu Kartalı'nın hücumda aksiyonlarını zayıflattı. İlhan Palut ve ekibinin bu maça çok iyi hazırlandığını duran toplarda kulübeye her baktığımda gördüm. Özellikle yardımcısı Osman Demir; hem savunma, hem hücumda setleri anlatırken adeta pozisyonları yaşadı.

Büyük beklentilerle Galatasaray'a gelen Okan Buruk, geceyi lider olarak tamamladı. Deneyimli teknik adam güçlü kulübesini çok iyi kullanıyor. Bu sezon boyunca kulübeden katkı almadığı maç neredeyse yok. Ama oyun planları konusunda alternatifler üretmeli. Kuvvetli bir oyun planı olan rakibe karşı büyük takım refleksi göstererek maçı kazansa da şampiyonluk için fazlası gerek.

Haberin Devamı

Patrick van Aanholt, Leo Dubois'ın oyunda kaldığı bölümü milli arada defalarca izlemeli. Fransız bek, yüksek tekniği ve oyun kalitesiyle maçın seyrini değiştirmeyi başardı. 'Playmaker' rolünü bu sezon daha çok kez izleriz.

Bir tebrik de taraftara etmek gerekir. Cuma akşamı, İstanbul trafiği, zor ulaşılan stada rağmen yine tribünde kendilerine ayrılan bölümü tıklım tıklım doldurup takımlarını desteklediler. Yönetimin ivedilikle çözmesi gereken konulardan biri de bu olmalı.

YORUM YAZ