MENÜ

Yiğido'nun intikamı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın başından itibaren sahanın her yerinde pas yapan, oyunu kontrol eden Başakşehir hücumda hem dönen topları kazandığı hem de hücum presini yaparak rakibini hazırlıksız yakaladığı pozisyonlar buldu. Bajic attığı gol ile oyunla beraber skoru takımına getirirken, pozisyonlar da gelmeye devam etti.

Ancak Başakşehir 2. golü ne zaman bulur derken Mossoro 38’de büyük bir amatörlükle çift sarıdan kendini attırarak rahat giden maçı riske attı. Samet hoca ikinci yarıya rakibinin eksik kalışını fırsat bilerek Robinho’yu da sahaya atıp kaliteyi yükselterek başladı. Topa daha fazla hakim olmaya başlayan takımını iyi organize etmeye başlayan Robinho sayesinde Sivasspor kaleye daha çabuk gitti.

Çok pozisyon üretebildi mi ? Hayır. Ancak maçın son anında kaleci Volkan’ı bir anlamda hataya zorlamayı başararak beraberliği kurtarmayı başardılar. Sonuçta Başakşehir ikinci yarıda eksik oynamasına rağmen çok iyi mücadele ettiği maçta 2 puan kaybederek bana göre şampiyonluğa havlu attı.

Gecenin sorusu

Robinho ve Kone neden yedek kaldı diye sorulabilir? Ancak fizik gücü 90 dakikaya yetmeyen Robinho’nun yanı sıra kontratak oyununa yatkınlığı fazla olmayan Kone’nin yedek kalması ve ikinci yarıda girmesi doğruydu.

Maçın starı

Robinho oyuna girdiği andan itibaren takımını iyi organize etmesinin yanında atılan golde de başroldeydi. Alınan puanın kahramanıydı.

Maçın olayı

Mossoro’nun yaptığı gereksiz işler bir anda takımının 10 kişi kalmasına neden olurken, belki de şampiyonluğun gitmesine sebep olacak.

Kısa mesaj

Başakşehir’de Volkan Babacan milli takım tecrübesine yakışmayan bir hata yaparak bu sezonun belki de en krıtik kaybının kahramanı oldu.

YORUM YAZ