MENÜ

Uyum sürecini atlattı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ön tarafta baskı yapan ve özellikle ilk yarım saatte Kasımpaşa’yı kendi sahasına hapseden Fenerbahçe, hücumda ise Şener-Dirar ikilisine Giuliano’nun katılımıyla sağ taraftan etkili oldu maçın ilk yarısında. Fakat sezon başı kadrosunda gol kralları resmi geçit yapan Fenerbahçe’de santrfor pozisyonu için ihale, sırtı kaleye dönük oynama özelliği olmayan Alper Potuk’a kalınca sağ kanattan getirilen toplardan bir sonuç çıkmadı. Yine de oyunun karşılığı olan skoru duran toptan Neustadter ile bulunca rahatlayıp biraz tempoyu düşürdüler. Ancak hem savunma yapmakta zorlanan hem de kaleci Volkan’ı neredeyse 40 dakika rahatsız edemeyen, istediği çıkışları yapamayan Kasımpaşa Mensah’ın frikiğinde top Josef’e çarpıp ağlara gidince ilk yarının karlı çıkan tarafı oldu.

Baskı hiç bitmedi

2. yarıya Fenerbahçe yine baskılı, yine sağ kanattan etkili başladı. 49’da ekmeğini taştan çıkaran Giuliano skoru önce 2-1’e, Şener’in ortasında attığı golle 3-1’e getirerek maçın yıldızı olduğunu 60 dakikada ilan etti. Şu bir gerçek Fenerbahçe için Giuliano ne kadar formda olursa kapanan takımları çözme başarısı da o kadar fazla. Önünde bir santrfor olmamasına rağmen hücumda yapılan her organizasyonda Dirar’la birlikte başrole soyunan Giuliano uyum sürecini tamamen atlattığını da gösterdi.

Janssen hariç...

Maça dönersek oyuna çok istekli giren ve girer girmez kalitesi hissedilen Valbuena takımı için her zaman çok özel bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sonuç olarak Fenerbahçe hocasına sahip çıkmanın doğru bir karar olduğunu yakaladığı seri ile ispatlarken, santrfor almaktan ziyade Janssen hariç eldeki tüm alternatifleri elden çıkarmak için çalışmalara başlamak şart.

YORUM YAZ