MENÜ

Tudor'un büyük hatası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol kalitesi adına, hayal kırıklığında zirve yapılan bir derbi izledik. İşin savunma kısmını abartan Fenerbahçe, ligin en az orta yaptığı ve şut attığı maçını oynadı. Skrtel ve Kjaer, Mehmet Topal ve De Souza’nın oluşturduğu ikililer maç boyunca Galatasaray’a direnmelerini sağladı. Sarı-Kırmızılı tarafta ise Bruma, Sneijder ve Podolski’nin sahne almasını maç boyunca boşuna bekledik. Maç öncesinde santrfor tercihi konusunda Podolski ne kadar doğru bir tercih gibi gözükse de maçın gidişatında Galatasaray’ın kenardan yaptığı ortalar düşünülünce Eren Derdiyok’un sahada olması gerekirdi.

Eren olmalıydı

Yani Galatasaray’ın oynadığı oyunun santrforu Eren iken sahada Podolski vardı. Bunun yanında Fenerbahçe’ye baskı yapılan anlarda Bruma’yı oyundan çıkaran, daha sonra Eren’le çift santrfora dönen Tudor, Şener’in önüne Sneijder’i alarak maçın hatasını yaptı. 90 dakika boyunca hücuma çıkmakta zorlanan Bruma’yla boğuşmak zorunda kalan Şener, son dakikada kendisini kovalayan kimse olmayınca istediği fırsatı yakalamış oldu.

Maçın adamı Şener

Maçın kahramanı olma konusunda maçı kazanmış olmasına rağmen Fenerbahçe’den bir oyuncu bulmak zor. Ama hem işin savunma kısmını iyi yapan hem de son dakikada gole katkı veren Şener, Tudor’un bu hamlesiyle gecenin de kahramanı oldu. Advocaat tarafında ise; derbileri savunma futbolunun kazandığı Süper Lig’de, Fenerbahçe gibi savunma kurgusu olan iyi bir oyuncu kadrosunun olması ama bu kadronun şampiyonluk yarışında olamayışı oldukça ilginç bir istatistiğe neden oldu.

Aydınus’un hakkı!

Şampiyonluk yolundaki rakiplerinden gol dahi yemeyen Fenerbahçe, ligin daha sıradan takımlarına karşı savunma futbolu işe yaramadığından dün akşamki derbi gibi savunmayla maç kazanamıyor. O yüzden de bu derbi galibiyetiyle şampiyonluktan uzak kalan Kanarya’nın sadece bir teselli anlamına geliyor. Son maçlardaki form durumuyla derbiyi sonuna kadar hak eden Fırat Aydınus, vasat geçen derbiye rağmen kendi adına çok başarılı bir yönetim gösterdi.

YORUM YAZ