MENÜ

Tek hata yetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısındaki karşılıklı baskının içinde Fenerbahçe tarafında topu öne taşıma konusunda en fazla sorumluluk alan oyuncu Aatif’dı. Ancak genelde doğru işler yapsa da 3’lü savunmayı Türkiye’de doğru oynamayı başaran nadir bir takım olan Bursaspor savunması, ne Dirar’a, ne Janssen’e, ne de Giuliano’ya şut şansı dahi vermedi. Hücumda organize olma konusunda iki takım da sıkıntı yaşamasına rağmen, savunma konsantrasyonu konusunda neredeyse kusursuz oynadıkları 45 dakikada bu sayede pozisyon izleyemedik.

Şaşırtan Faty hamlesi

Kayda değer tek ayrıntı ise santrafor laneti devam eden Fenerbahçe’de Janssen’in 37’de yerini ‘hazır mı, ya da sakatlığı geçti mi?’ diye sürekli düşünmek zorunda kaldığımız Soldado’ya bırakmasıydı. İkinci yarıya neden yaptığını anlayamadığım Le Guen’in Faty hamlesi Bursaspor’un topu daha fazla rakibine bırakacağı anlamına geliyordu. Fenerbahçe fırsatı kaçırmadı. Topu önde daha fazla tutsa da gol için hala bir bireysel hataya ihtiyacı olduğu anda da Ekong, Soldado’yu indirerek bu hatayı yaptı ve Giuliano tabelayı değiştirdi.

Kahraman yönetimdir

Sonrasında ise maç boyunca organize olamayan Bursaspor’da Batalla’nın da kötü oynamasıyla, Fenerbahçe savunmasını doğru dürüst zorlayamadılar. Bursaspor son 5 dakikada pozisyon da gördü kalesinde. Sonuçta Fenerbahçe çok formda bir takımı, üstelik inanılmaz bir taraftar grubunun önünde zor da olsa yenerek önemli bir seriye imza atarken, bu serinin kahramanı; teknik direktörü tartışmaya açıldığı günlerde hocasının arkasında duran Fenerbahçe yönetimi oldu.

YORUM YAZ