MENÜ

Talisca...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siyah-Beyazlılar, ilk yarının son 15 dakikasında oyunu rakip sahaya yığdı ve pozisyonlar buldu. Bu hamlenin etkisini çabuk hissettik. Tolgay’ın ekstra pasları yine yerini buldu ve
Talisca skoru yaptı.

Lyon maçı 11’ inden 4 oyuncu değişmesine rağmen maça enerjisi düşük başladı Beşiktaş. Kendi oyununu özellikle ilk yarım saatte rakibine kabul ettirmekte zorlandı. Ancak orta saha ve hücum hattında 3 yaratıcı oyuncu olunca iyi başlamamasına rağmen maçın dinlenik oyuncuları Tolgay’ın ara pasında Aboubakar’ın klas vuruşuyla öne geçmeyi başardılar. Topun kendisine geçmesini fırsat bilen Adanaspor ise fırsatı kaçırmadı. Beşiktaş’ın golüne benzer bir golle Magaye-Roni ortak yapımı golle eşitliği yakaladı. Golün etkisi
ile Beşiktaş toparlandı. İlk yarının son 15 dakikasında oyunu rakip sahaya yığdı ve pozisyonlar buldu. Tolgay’ın oyunu dik oynama çabası dikkat çekerken, 44. dakikada Oğuzhan’ın Aboubakar’a golü attırmak yerine topu kaleye vurması devreye berabere girilmesindeki en önemli faktördü.

Tosiç’in golü

2. yarıya ise Quaresma-Atiba değişikliğiyle başlayan Şenol hoca orta sahayı topla ilişkileri iyi olan ofansif oyunculara bırakmıştı. Bu hamlenin etkisini çabuk hissettik. Tolgay’ın ekstra pasları yine yerini buldu ve Talisca skoru yaptı. Maçın kırılma anlarından birinde bu kez Aboubakar altı pastan topu dışarı atınca, formda Magaye ceza sahası dışında yakaladığı topta maçı eşitledi. Beşiktaş’ın top rakipteyken yumuşak kalan orta sahası Adanaspor’u cesaretlendirdi. Ama güçleri yetmedi. Quaresma’nın duran topunda Tosiç golü atıp dengeyi tekrar bozdu.

Anadolu kulüpleri...

Sonuç olarak Beşiktaş, 3 gün evvel 120 dakikalık tempolu maçın etkilerini hissetmesine rağmen Tolgay’ın 2 asistle öne çıktığı maçta zor da olsa Adanaspor’u yenmeyi başardı.
Ama daha önemlisi şampiyonluğun anahtarının derbilerden ziyade Anadolu kulüpleriyle oynanan maçlardan geçtiğini bir kez daha ispat etti.

YORUM YAZ