MENÜ

Süprize izin vermedik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hücum etme konusunda kısır bir rakip yakalayınca haklı olarak forvet oyuncu sayısını maksimuma yükseltti Fatih hoca. Riskli gibi görünse de 13 dakikada 2 gol birden bulunca belki de grup maçları özelinde en rahat izleyeceğimiz maç oldu. İsmail’in çıkışları, Cenk Tosun’un ekstra 2. golü, Olcay’ın arzulu futbolu, Gökhan Gönül’ün tecrübesi ve Arda’nın Selçuk’un yanındaki performansı çok yüksek olmasa da ilk 45 dakika için bize yetti.

5 forvet seçimi

İkinci yarıya ise topun arkasına geçerek başladık ama en önemlisi hücumda ne zaman hızlı oynayıp ne zaman set hücumu yapacağımızı seçemeyince maçın başındaki 5 forvet oyuncusu seçimi eziyete dönüştü. Gerçi eziyet, Finlandiya’nın gücü bize yetmediğinden, daha çok bizim iyi futbol beklentimizle alakalıydı. Yani olmasaydı da olurdu. Yunus Mallı-Okay değişikliğiyle işi iyice sağlama aldık.

Galibiyet şarttı

Emro Mor’u 20 dakika seyrettik. Daha önemlisi iç barışı sağlamış, yaş ortalamasını yavaş yavaş düşürmeye başlayıp rakibe göre oyuncu seçme konusunda başarılı olduğumuz gecede Finlandiya’ya karşı sürprize izin vermedik. İlk 2 şansımızı sürdürebilmemiz adına bu galibiyett şarttı, başardık. Unutulmaması gereken şey; bu maç bizi grubun en iddialı takımı yapmaz belki ama puan anlamında şu an lider pozisyondaki Hırvatistan’a yakın olmak final maçlarını seven A Milli Takımımız için önemli bir avantaj olabilir.

YORUM YAZ