MENÜ

Süper kapışma

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Kupası’nın keyifli futbol denince akla gelen ilk 2 takımı yarı finalde eşleşti. Özellikle boş alan bulduklarında oyunu hızlı oynamaları, hücum hatlarının yüksek form durumları, lider oyuncularının iyi bir turnuva geçirmesi gibi birçok benzer özellikleri var. İkisi de yediklerinden fazlasını atma konusunda çok başarılılar. Son 15 resmi maçlarına bakınca Fransa sadece 1 kez mağlup olurken, Belçika hiç yenilmemiş.

Alışkanlıkları sürüyor

Yani kazanma alışkanlıkları uzun süredir devam ediyor. Bana göre sadece 1 konuda biri diğerinden önde. O da orta saha kalitesi ve sertliği konusunda Kante- Pogba ikilisinin ağır basması. İşin savunma kısmı kadar, pas trafiği ve dayanıklılık konusunda da Fransa’nın bir adım öne çıkmasını sağlayabilirler.

Ön plana kim çıkar?

Kevin De Bruyne ile Eden Hazard Belçika’nın, Griezmann ile Mbappe de Fransa’nın en önemli kozları. Turnuvanın başından beri gösterdikleri performans da bunun kanıtı.

Bu istatistiğe dikkat

İki takım tarihte 73 kez karşılaştı. Bu maçların 24’ünü Fransa kazanırken, Belçika 30 kez galip geldi. 19 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Kısa mesaj

Belçika turu geçecekse en iyi oynaması gereken oyuncusu, kaleci Courtois olmalı.

YORUM YAZ