MENÜ

Skor ikisine de yaramadı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk adayı her takım gibi Galatasaray da oyunu önde oynamak, çok oyuncu ile rakip kaleye gitme isteğiyle başladı maça. Onyekuru ve Emre’nin hücum iştahı ve özellikle Onyekuru’nun 1’e 1’deki etkisini kullanmak istedi, olmadı. Önde oynamanın bazı riskleri vardır. Stoperlerin zaman zaman forvetlerle baş başa kalması gibi. Bu risk Marcao’nun hatası ile pahalıya patladı. Rashad fırsatı kaçırmadı ve ilk yarı Erzurum’un istediği gibi bitti.

Haberin Devamı

2. yarıya Linnes’le gelip iki kanadı da işler hale getirmek isteyen Galatasaray ilk yarıda olduğu gibi Onyekuru’nun kanadından zorlayarak Belhanda’ya yarattığı fırsat ile beraberliği yakaladı. Her iki takıma beraberliğin yaramadığı gerçeğinin bilincinde ancak risk almadan hücum eden taraflar gol için özellikle ya son vuruşlarda, ya da final paslarında beceriksizdi. Kazanan olmadı. Sonuçta 1’er puan farklı hedefleri olan iki takım için de kayıp olurken Erzurum için kötünün iyisi denebilir.

Gecenin sorusu

Galatasaray’da puan kaybının en önemli nedeni neydi? Forvet hattındaki hemen hemen tüm oyuncuların vasatın altında kalması bana göre puan kaybının en önemli sebebiydi.

Haberin Devamı

Maçın starı

Oyuna damga vuran bir oyuncu yoktu. Ancak özellikle Obertan’ın kalitesi maç boyunca hissedildi.

Maçın olayı

Marcao top kullanma becerisi ile olağan favori takımlar için özellikli bir stoper kabul edilebilir. Ancak bir savunmacının önceliği bireysel hatayı çok fazla yapmaması olmalı. Marcao’da hata yaptığı zaman ölümcül hatalar yapıyor.

Kısa mesaj

2 kaleci de özellikle oyun berabere iken kurtardıkları pozisyonlarla alınan puanlarda önemli rol oynadılar.

YORUM YAZ