MENÜ

Orta saha öncelik olmalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sol bek ve hücum oyuncusu arayışları olsa da öncelik orta sahanın göbeğine verilmeli. Çünkü en önemli eksik; topa hakim olunan anlarda hücumu organize edebilecek, top tekniği kadar pozisyon bilgisi de yüksek bir merkez oyuncusu.

Transfer döneminin eli kolu bağlı takımlarından Fenerbahçe, almak istediği oyunculardan çok satmak istediği oyunculara kulüp aramakla meşgul. Geldiği andan itibaren Fenerbahçe’yi çalıştıran tüm teknik direktörlerin ilk tercihi olmasına rağmen istikrarlı bir sezon geçiremeyen ve hayal kırıklığı yaratan Van Persie, Aykut hoca ile ipleri koparan Ozan Tufan gibi maliyetli ya da satılabilecek oyuncular gitmeden takviye zor gözüküyor. Diyelim ki bu oyuncular satıldı...

Hâlâ Emre konuşuluyor

Yapılacak transfer için bana göre favori pozisyon orta sahanın göbeği. Her ne kadar sol bek ya da santrfor konusu da Fenerbahçe için sıkıntı gibi gözükse bile asıl ihtiyaç takımın özellikle topa hakim olduğu anlarda hücumu organize edebilecek, top tekniği kadar pozisyon bilgisi de yüksek bir orta sahanın eksikliği. Bu profilde bir oyuncu bulmak elbette kolay değil. Hatta bunun için en az 6 aylık bir çalışma yapmak, oyuncu izlemek şart. Ancak Fenerbahçe’nin transfer dönemlerinde oyuncuları uzun süre izleyerek böyle bir çalışma yaptığından şüpheliyim. İşte bu yüzden zaman zaman Emre Belözoğlu adı hâlâ Fenerbahçe için konuşuluyor.

Eldekiler yeter

Yine de bu tarz bir oyuncu takımın en büyük sıkıntısı olan göze hoş gelen futbol, Valbuena ve Giuliano’nun yükünü azaltmak ve daha fazla pozisyona girmek gibi sıkıntılarını çözebilir. Sol bek ve santrfor konusuna gelince... Elinde milli takım formasını hâlâ giyen İsmail ve Hasan Ali varken sol bek, daha önce gol krallığı yaşamış Fernandao, Janssen ve kalitesi tartışılmayacak Soldado varken santrfor transferleri şu an için sadece har vurup harman savurmak olur.

Soldado tedirginliği atmalı

Aykut hoca şimdilik özellikle Soldado’nun kafasındaki ‘Yeniden sakatlanır mıyım?’ tedirginliğini silmek zorunda. Çünkü her ne kadar çok güçlü ve çalışkan da olsalar, son vuruş kalitesi ve hücum hattındaki organizasyonlarda pas trafiğine yapacağı katkı ile Soldado; Janssen ve Fernandao’dan çok önde bir oyuncu.

YORUM YAZ