MENÜ

Maçın hakkı budur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, gecenin adamı Aboubakar’ın harika dönüşüyle attığı golle maçın hakkı budur der gibi 1 puanı aldı. Geriye ise akıllarda Sergen Yalçın’ın Kayserispor’unun dirençli futbolu ve Aboubakar’ın eleştirilen golcü değil söylemlerine verdiği cevap gibi goller kaldı.

Sergen Yalçın’ın Kayserispor’u Fenerbahçe ve Galatasaray galibiyetlerinin tesadüf olmadığını gösterdi ilk yarıda. Forvet hattında oynayan kaliteli ayakları Deniz Türüç, Welliton, Varela gibi oyuncuların yanısıra organizasyon işini iyi yapan Lawal’la kafa tuttular Beşiktaş’a. Şenol hoca ise bu tarz maçların anahtarı Quaresma olmayınca Aboubakar’ı kanatta
oynatıp, santrfor özelliği olan 2 oyuncuyla başlayarak, gol şansı yüksek bir takımla başladı maça. Ama problem daha çok organizasyondaydı. Fenerbahçe kupa maçından beri hiçbir mücadelede ağırlığını hissetmediğimiz Oğuzhan vasat kalınca uzun zamandır ilk kez bir takım Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı kendi oyununa uydurdu.

Tempo hiç düşmedi

Atiba’nın ekstra çabası olmasa, mağlup girilebilecek devre arasında ise Şenol hoca bu ayak uydurma meselesini farketmiş olacak ki Tolgay’ı oyuna alıp, topa daha hakim bir takımla çıktı 2. yarıya. Ve bu hamleyle geri döndüler maça. Marcelo’nun sakatlığına rağmen baskının karşılığını Aboubakar’ın attığı golle ‘rahatladım’ derken Varela’nın asistinde dünyaya bu sezon yeniden gelmiş gibi oynayan Umut Bulut’un golüyle şok oldular. Bu golle maç Rus ruletine döndü. Takımlar gol iştahları ve fiziksel dirençleri yüksek olunca, tempo hiç düşmedi.

Hatasız yönetti

Defans hattının kalitesi Marcelo’nun sakatlığıyla dip yapınca, Beck’in kendi kalesine attığı gol kaçınılmaz oldu. Yine de pes etmeyen Beşiktaş, gecenin adamı Aboubakar’ın harika dönüşüyle attığı golle maçın hakkı budur der gibi 1 puanı aldı. Geriye ise akıllarda Sergen Yalçın’ın Kayserispor’unun dirençli futbolu ve Aboubakar’ın eleştirilen golcü değil
söylemlerine verdiği cevap gibi goller kaldı. Cüneyt Çakır ise maçı hata yapmadan yönetmeyi başarırken, Umut Bulut’un attığı golde ofsayt çalmakta haklıydı.

YORUM YAZ