MENÜ

Krizlerden doğan başarı

Abone Ol Google News

Galatasaray sezonun neredeyse her bölümünde yaşadığı krizleri ekstra bir motivasyona çevirmeyi başardığı sezonun son düzlüğüne 2 kupanın da avantajlısı olarak giriyor. Yönetim değişiklikleri, ibra edilmeyişler, derbi sonrası cezalar, Şampiyonlar Ligi hayal kırıklığı derken Fatih Terim’in bu krizlerin tamamında gösterdiği davranış biçimi ise Galatasaray’ın bugün geldiği noktadaki en önemli detay.

Haberin Devamı

Terim tecrübesi...

Özellikle saha dışındaki çıkışları ile oyuncularının konsantrasyonunu artıran Terim, sezonun ikinci yarısında Feghouli ve Belhanda başta olmak üzere yıldızları devreye sokarak birçok maçı çözmeyi başardı. Diğer taraftan yaşanan santrfor krizi tam anlamıyla çözülmese de, beklenenin çok altında oynamasına rağmen Diagne ile problemin üstü kapandı. Fikstür üzerinden yaşanan derbi avantajını Fernando-Donk tandemi ile çözmeye devam etti...

Taraftar faktörü

Deplasmanda yaşanan oyun kalitesi düşüklüğüne rağmen iç sahada basit hatalar yapmadı. Bazen şampiyonluk yolunda en önemli ayrıntı basit hata yapmamaktır. Ne Fatih Terim ne de tecrübesi yüksek saha içi liderleri baskı altında tökezlemediler. Taraftarın işler kötü gittiği her an verdiği destek, yaşanan düşüşlerin uzun sürmesini engelledi. Sonuçta Galatasaray hem saha içi hem de saha dışında kazanmak için bütünleşmeyi başardı. Ve 2 kupaya da sadece 1 adım uzaktalar. Finallerde ise karşılarında büyük düşüş yaşayan Başakşehir ile küme düşen Akhisar var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ