MENÜ

İstekli ve arzulu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cagliari maçı 11’ine bakınca Fenerbahçe’nin iç sahada kapanan rakiplere karşı oynaması gereken kurgu ile sahaya çıkması dikkat çekiciydi. Orta saha tercihlerinde Salih ve Alper hem oyun kurmada hem de rakip ceza sahası çevresinde etkili olabilecek ofansif tercihlerdi. İlk yarı boyunca istekli ve sorumluluk alarak oynadılar. Kenar oyuncuları Dirar ve Stoch’da aynı şekilde çok top almaya başlayınca Fenerbahçe adına zaafiyet olarak gözüken topa sahip olma ve çabuk öne oynama sorunları kendiliğinden çözüldü.

Josef’le denedi

Savunma bloğu ise şu an için kadro içerisindeki en ideal 4 lü. İsmail ve İsla’nın hücum iştahları, Mehmet Topal’ın rakip ataklar başlamadan yaptığı müdahaleler ve topla oyun kurma becerisi bu oyuncuları 11 için şanslı kılıyor. Bu olumlu ayrıntılar çok pozisyon getirmedi belki ancak rakibe pozisyon vermedikleri ilk yarıda Salih ve Stoch’la mutlak 2 pozisyon yakaladılar. İkinci yarıya 4 oyuncu değişikliğiyle başlayan Aykut Kocaman, Topal’la denediği devşirme stoper işini bu kez Josef’le denedi.

Mumla arıyor

Savunma hattı Neustadter-Josef tandemiyle ilk yarıdaki Topal-Skrtel’a göre daha vasattı. Hücumda ise Valbuena oyuna girişiyle kalitesini anında hissettirdi. Duran toptan attığı golle takımını galibiyete taşıdı. Diğer yandan ilk yarıda Van Persie, ikinci yarıda Ahmet Han’la oynayan Fenerbahçe uzun zamandır iyi bir santrfor performansını mumla aramaya devam ediyor. Son olarak 17 yaşındaki Eljif, heyecanına rağmen uzun vadede bu takıma faydalı olabilecek bir oyuncu olduğunu da aldığı kısa sürede hissettirdi.

YORUM YAZ