MENÜ

İlk golde koptu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir maçından çok önemli dersler çıkarmış Tudor. Beşiktaş’ın iç sahada anahtar oyuncusu Quaresma’yı Denayer ile savunup, takım halinde orta sahanın göbeğini kalabalık tutarak rakibinin oyunu dikine oynamasını engelledi. Topa hakim olmadan da doğru bir oyun oynanabileceğinin örneklerini sergilerken savunmada Fernando’nun başarılı oyunu dikkat çekti. Hücumda ise Rodriques ve Feghouli üzerinden de Beşiktaş’ın zaafiyetlerini aradı. Ancak uygun fırsatlar yakalamasına rağmen son paslarda ya beceriksiz ya da ağır kaldılar.

Tosic ders verdi!

Beşiktaş ise Quaresma ve Cenk Tosun’u topla daha çok oynayan taraf olmasına rağmen topla buluşturamadı. Talisca kulübede olunca şut atma konusunda da çok deneyen oyuncusu olmadı. Pozisyonsuz, işlerin Galatasaray için iyi gittiği bir ilk yarı oldu. İkinci yarının başında ise Beşiktaş’ın imdadına Muslera yetişti. Sektirdiği topta Cenk Tosun’un attığı gol ve adeta freni boşalmış bir kamyon misali yokuş aşağı giden bir Beşiktaş çıkardı ortaya. Oğuzhan’ın müthiş oynadığı, Galatasaray defansının arasına Cenk Tosun, Quaresma, Oğuzhan en az 4-5 kez sızarak Muslera ile baş başa kaldılar. Fakat son vuruş beceriksizliği maçın kopmasını biraz geciktirdi. Arkadaşları kadar yetenekli olmasa da Tosiç gol vuruşu nasıl yapılır gösterirken, Beşiktaş’ın oyuna girenleri Medel ve Negredo fişi çeken golü yaptılar.

Hakedilen 3 puan

Sonuçta daha çok ihtiyacı olan, daha fazla topla oynayan, sezonun en fazla pozisyonuna giren Beşiktaş hakkettiği bir galibiyet aldı. Şampiyonlar Ligi stresini bir kenara bırakan ve artık tüm ağırlığını lige vereceğini belirten Siyah-Beyazlılar, derbide bunu net bir şekilde gösterdi. 3- 0’lık skor ve futbol, son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş’ın zirve yarışından asla kopmayacağının kanıtı. Galatasaray tarafında ise Muslera’nın beklenmedik hatası tüm oyun planlarını bozarken, golden sonra çok dağınık ve ne yaptığının farkında olmayan bir görüntü veren Sarı- Kırmızılılar’da Tudor’un elinden hiçbir şey gelmedi.

YORUM YAZ