MENÜ

İkinci golü atmamanın cezası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş 2. golü atmamanın cezasını, kaybettiği 2 puanla çekerken; Fenerbahçe rakip kaleye gitmeden kaybetmeme konusunda çığır açtığı sezonu derbi kaybetmeden tamamlamış oldu.

Beşiktaş ilk 10 dakikadaki gerginliğin atlatılmasıyla sazı eline aldı. Quaresma’nın sağ kanattaki etkinliğine Oğuzhan’ın eşlik ettiği varyasyonlar izledik 45 dakika boyunca. Kapanan takımlara karşı geriden oyuna Marcelo’yu sokan Beşiktaş’a karşı Lens ve Sow’un bekleri kovalamasına rağmen Siyah-Beyazlılar oyuna hakim olmayı başardı. Ve ilk yarının son dakikasında Tolgay’ın defans arkasına attığı güzel pasta Aboubakar’a golü adeta zorla attırdı Quaresma. Bu gol savunması ile ön plana çıkmaya alıştığımız Fenerbahçe için ikinci yarıyı farklı oynayacağı anlamına geldiği kadar, Beşiktaş için hücumda daha fazla alan demekti.

Quaresma şov yaptı

Advocaat’ın Salih-Ozan Tufan hamlesine rağmen derbilerde ilk kez geri düşen Fenerbahçe’nin belli ki net bir oyun planı yoktu. Lens’in bireysel çabası ya da duran toplara bel bağlamışlardı. Ancak hücum etme konusunda sezonun genelini deneyerek geçiren Beşiktaş’ta Quaresma şov devam etti. Babel’in, Quaresma’nın ve Aboubakar’ın kaçırdığı pozisyonlar gol olmayınca kontrollü oyun tarzı çok değişmedi. Sadece Emenike ile yakalanan pozisyon Fenerbahçe için maçın tek fırsatı olsa da, değerlendiremediler.

‘Artık olmaz’ denirken

Beşiktaş tarafında Quaresma’nın servislerine rağmen 2. gol gelmeyince maçın stresi arttı. Ama stres daha çok Fenerbahçe tarafında gerginliğe dönüştü. Önce Skrtel sonra Josef’in atılması ‘artık olmaz’ dedirtirken, doldur boşaltla yaşanan pozisyonda, Marcelo-Fabri ortak hatasında gelen sürpriz bir golle Fenerbahçe maçı berabere bitti. Beşiktaş 2. golü atmamanın cezasını kaybettiği 2 puanla çekerken, Fenerbahçe rakip kaleye gitmeden kaybetmeme konusunda çığır açtığı sezonu derbi kaybetmeden tamamlamış oldu.

YORUM YAZ