MENÜ

Hakem forma rengine bakmamalı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aslında maçın hikayesini anlatırken en sona hakem değerlendirmesini bırakırım ama Alper Ulusoy maçın ilk yarısında öyle bir hata yaptı ki ister istemez işe buradan başlamak gerek. Bizim hakemlerimiz üzerlerindeki baskıyı atmak istiyorlarsa önce forma rengine bakmaksızın oyuncuları cezalandırabilmeli. Yani Talisca atılması gereken pozisyonda sarı kartla kurtulup sonra golü atınca, takımı galip gelse bile hakemin yanlış kararı 3 puanı gölgede kalacaktı.

Babel çok etkiliydi

Aslında beraber oynama pratiği en yüksek olan takım Beşiktaş bu tip maçları çözme becerisiyle zaten 2 yıl üst üste şampiyon olmayı başardı. Dün akşam da görüntü aynıydı. Tek farklılık çok çizgide oynamasına alışkın Babel’in Caner’in önünü açmak adına bir orta saha gibi oynaması ve Caner’in de bu oyun tarzının hakkını vermesi oldu. Genelde soldan gelen Beşiktaş, Babel ve Talisca ile 2 gol bulurken, çok adamla rakip kaleye gelmekten çekinmeyen Kasımpaşa, Neumayr’in harika şutu ile karşılık verdi. 2. yarıda Babel orta saha gibi oynama işini ilerleterek 2. bir santrafor gibi oynarken Cenk’e yaptığı ikram geri çevrilse de maçın en etkili oyuncusu olmayı başardı.

Kemal hocaya bravo

Kasımpaşa tarafında ise Trezequet, Neumayr gibi oyuncuların yanına Eduok da eklenmesine rağmen golü günün başarılı ismi Trezequet ile buldular. Ve Beşiktaş’ın kalesine beklenenden fazla gittiler. Küçülme kararı almış bir takım olmalarına rağmen Kemal hoca yine iyi bir takım yaratmayı başarmış. Oynadıkları oyunla rakiplerinden çekinmediklerini maçın her dakikasında hissettirdiler. Maçın iyileri Beşiktaş’ta Caner ve Babel, Kasımpaşa’da Neumayr ve Trezequet olurken; günün kötüsü maçın kırılma anında Talisca’yı atmayarak Alper Ulusoy oldu.

YORUM YAZ