MENÜ

Gümbür gümbür

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadece saha içindeki sakat ve cezalılarından değil saha kenarındaki hocasının hastalığından da muzdarip olan Bursaspor, formda Trabzonspor’a karşı işin defansif kısmını neredeyse kusursuz yaptı maçın ilk yarısında.

Buna karşılık Trabzonspor özellikle sağ kanatta Abdülkadir’in driblingleri ve Burak Yılmaz’ın alışılagelmiş defans arkası koşularını denedi. Ancak futboldaki en zor iş olan kapalı savunmayı açmak için 1-2 oyuncudan daha fazlasını devreye sokmak gerekir. Trabzonspor sol kanatta Mas ve N’Doye’un etkisizliği, Yusuf Yazıcı’nın sürekli dar alanda markajda kalması nedeniyle topa daha fazla hakim olmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandı.

Skoru etkiledi

2. yarıya Trabzonspor hızlı başladı. Yusuf Yazıcı dar alanda ilk kez bulduğu boşlukta ligimizin en formda kalecisi Harun’a öyle bir gol attı ki, izlemesi ayrı bir keyifti. Bu gol maçın hikayesini de değiştirdi. Bursaspor daha fazla oyuncu ile öne çıkınca Trabzonspor’lu oyuncular sevdikleri boş alanları fazlasıyla buldular. Ancak direkler, Burak Yılmaz’ın son vuruşlardaki şanssızlığı ve Halis Özkahya’nın net bir penaltıyı es geçmesi skorun artmasını engelledi.

En önemli detay...

Bursaspor fırsatlar yakalasa da sezon boyu sıkıntısını çektiği iyi santrfor eksikliğini yine hissederken, Trabzonspor savunmasında Hubocan-Uğur tandemi sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Sonuçta Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın ‘büyük oyuncu olacağım’ mesajını vermeye devam ederek yıldızlaştığı maçta Bursaspor’u geçmeyi başarırken, Rıza Çalımbay’ın takıma kattığı fiziksel direnç yakalanan serinin en önemli detayı oldu. Kısacası Trabzonspor, Rıza hoca ile gümbür gümbür geliyor.

YORUM YAZ