MENÜ

Galibiyet tamam sıra kalitede

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kapanan takımlara karşı organize olmakta, dikine oynamakta ve pozisyon yaratmakta zorlanan Fenerbahçe bu sıkıntılarını yüksek koşu temposu, pres ve agresiflikle kapattı maçın ilk yarısında. Bu sezon ilk kez birlikte maça başlayan Aatif-İsmail ikilisi, Valbuena’nın yokluğunda organize olmaya çalışsalar da pozisyonlarda kilit anlarda Dirar vardı. Her topu doğru kullandı mı? Hayır. Ama 31. dakikada ceza sahasında adeta ite kaka ilerleyen pozisyonda temiz bir vuruşla golü yaptı.

Aykut hocaya mesaj

Sivasspor ise Fenerbahçe’nin presi karşısında ilk yarım saat zorlandı. Ancak golü yedikten sonra daha fazla adamla gelirken, Ziya’nın güzel ortasında Hakan kafayı dışarı atınca beraberlikten oldular. Ama 2. yarıya, fizik gücü maç boyunca hissedilen Kone-Emre-Bifouma üçlüsünün organizasyonu sonrası buldukları gol ile çok iyi başladılar. Fenerbahçe ise bu gole vites artırarak karşılık verdi. Aykut Kocaman’ın tam zamanında gelen Soldado hamlesi karşılığını verdi. Önce karambolde, sonra kendi kazanarak ve son olarak da Giuliano’nun asistinde golleri atarak 20 dakikada hat-rick yapmayı başardı. Bu performans bana göre Aykut hocaya bir mesajdı.

İç sahada Soldado

Bu takımın özellikle iç sahada santrforu Soldado’dur. Bu mesajı iyi mücadele eden Janssen’in performansı ile değil Soldado’nun özellikleri üzerinden değerlendirmek gerekir. Soldado’nun sahada olması belki bu maçı mücadele ve hırsı üzerinden kazanan Fenerbahçe’ye bundan sonraki maçlarda pas trafiği, iyi organizasyon ve Valbuena’nın dönüşüyle birlikte özlenen kaliteyi de getirebilir.

YORUM YAZ