MENÜ

Doğru oyun ve müthiş zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Derbi sonrası maçlar hele bir de 3 gün sonra ve UEFA maçıysa rakibiniz kim olursa olsun ya da oyuncularınız ne kadar tecrübeli ve kariyerli olursa olsun konsantre olmak zordur. Çünkü derbiler oyuncuları sadece fiziksel olarak değil mental olarak da çok yorar. Çaresi ise rotasyondur. Elinizdeki kadrodan bu tip maçları kaldırabilecek oyuncuları atarsınız sahaya. Daha hazır ama biraz yorgun olanları da hamle olarak tutarsınız. Böylece hem oyuncular rekabet ortamını hissedip ona göre oynar hem de teknik direktörün seçenekleri çoğalır, kulübesi güçlenir. Ama Advocaat bu rotasyon konusunda biraz tutucu bir hoca. Derbiden sadece 2 değişiklikle çıktı sahaya. Olmazsa olmazlardan Mehmet Topal ve her maç 11 oynasa bizi şaşırtmayacak Emenike.

Zorya’nın cesareti

Kazanıldığı için oyun kalitesinin çok konuşulmasına önem verilmeyen Galatasaray maçı gibi başladı mücadele. Tek fark, kaybedecek bir şeyi olmayan Zorya, Galatasaray’dan daha cesaretli çıktı. İlk 20-25 dakikayı Şener’in kanadından iyi kullandı. Ceza sahamıza en az 2-3 oyuncuyla daldı ama tecrübeli stoperler doğru yerdeydi, gol çıkaramadılar.

Emenike sanki yorulmuş!

İlk yarının sonlarına doğru toparlandık, oyunu dengeledik ama ataklar cılız kaldı. Rotasyonda şans bulan Emenike sanki derbide 90 dakika oynayıp çok yorulmuş gibi yürüyünce Advocaat kementi attı. Bence İsmail, Salih, Ozan gibi oyuncularla birlikte şans bulup ilk 11 oynaması doğru olabilecek Stoch hamlesi geldi. Vites artırıp rakip kaleye daha çabuk giden Fenerbahçe, jeneriklik gollerine alıştığımız Stoch’la golü bulup rahatladı ve bana göre Galatasaray maçından daha doğru oynamaya başladı. Kjaer’in golü ile birlikte maçın da hikayesi netleşti. Mehmet Topal, Josef De Souza ve Alper Potuk’un ön plana çıktığı maçı kazanarak gruptan çıkmak adına önemli bir adım daha atıldı.

YORUM YAZ