MENÜ

Bu hafta iş kopabilir!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hafta içinde kupa maçları oynandıktan sonra şampiyonluk ibresi neredeyse tamamen Beşiktaş’a döndü. Kartal’ın iç saha baskısıyla kazanacağı maç, zorlu Trabzon deplasmanında yorgun Başakşehir’in puan kaybıyla Siyah-Beyazlılar’a Gaziantep’te tur için fırsat yaratabilir.

Kupa maçları öncesinde Beşiktaş’ı işaret eden şampiyonluk ibresi, kupa maçları oynandıktan sonra neredeyse tamamen Beşiktaş’a döndü. Başakşehir’in 120 dakikalık yüksek tempolu Fenerbahçe maçı ve Türkiye Kupası’nda finalist olmasıyla sezonun genelini başarılı olarak geçirmesi, en az lig şampiyonluğu kadar önemli. Emre Belözoğlu başta olmak üzere tecrübeli ve kilit oyuncularının yaşları ilerlemiş olmasına rağmen kupa maçında sahada kalmaları, hafta sonu oynanacak ve muhtemel yine çok tempolu geçecek Trabzonspor deplasmanı öncesinde Başakşehir için bir dezavantaj oluşturacaktır.

Kasımpaşa da kupa yorgunu

Bunun dışında Abdullah hoca ve öğrencileri, ligin son 3 haftasında hâlâ şampiyonluk şansları varken ve Türkiye Kupası’nda finali yakalamışken, aslında en başarılı takım olduklarını da ispatlamış oldular. İşte bunun rahatlığıyla Trabzonspor maçında puan kaybetme ihtimalleri biraz daha fazla olabilir. Beşiktaş’ın rakibi olacak Kasımpaşa tarafında ise kısıtlı kadronun yine yüksek tempolu Konyaspor yarı finalinden sonra Vodafone Arena’da işi oldukça zor.

4 veya 5 puana çıkar...

Adem Büyük, Koita gibi özel yeteneklerin eksikliğine Turgut Doğan Şahin de eklenince hücum hattında büyük sıkıntılar yaşadıkları bir gerçek. Castro ve Pavelka’nın formda oluşları avantaj gibi gözükse de, bu ikilinin önde servis yapacakları oyuncu kalmayışı eminim ki Kemal Özdeş’i çok düşündürüyor. Sonuç olarak Beşiktaş’ın iç saha baskısı ve moralli oluşuyla kazanacağı maç, Trabzon deplasmanında Başakşehir’in puan kaybıyla Siyah-Beyazlılar’a Gaziantep’te tur için bir fırsat yaratabilir. Kısacası fark 4 veya 5 puana çıkarsa, bu iş bu hafta kopabilir.

YORUM YAZ