MENÜ

Beşiktaş sıkıntılı gidiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Takım içerisinde boşluğunu dolduramayacağı 2 yıldızını birden kaybeden Beşiktaş, Trabzon deplasmanına sıkıntılı gidiyor. Yoğun maç trafiğinin getirisi yorgunluğun yanı sıra formsuz Lens ve çok fazla bireysel hata yapan Vida’nın da performansları tedirgin edici. Ancak Beşiktaş’ın avantajları da yok değil. Örneğin Süper Lig’in en fazla defans arkası koşu yapan santraforu Burak Yılmaz’ın olmayışı Beşiktaş savunması için büyük şans. Trabzonspor’un Sosa-Abdülkadir-Yusuf üçlüsünün kalitesine rağmen gol sıkıntısı çekmesi ve savunma zaafiyetleri eğer Beşiktaş bildiğimiz pas trafiğini sahaya yansıtabilirse avantaja dönüştürülebir.

Güneş’in hamleleri önemli

Özellikle ağır oyunculardan kurulu defansın arasına Oğuzhan-Tolgay ya da Talisca ile atılacak her topta Vagner Love gibi çabuk bir santrafor çok kolay pozisyona girebilir. Bu arada maçın ikinci yarısında yorgunluğun getirisi tempo kaybına Şenol Güneş’in hamlelerinin bu maç özelinde önemi büyük. Çünkü taktik olarak sahada ne yapacağı belli olmayan Trabzonspor’un en önemli özelliği yüksek tempolu ve mücadeleci futbolunu 90 dakikaya yayabilmesi.

KISA MESAJ

Şenol hoca Quaresma’nın yokluğunda sürpriz bir 11’le maça başlayabir. Örneğin Talisca-Oğuzhan-Tolgay’ın aynı anda sahada olacağı bir Beşiktaş izleyebiliriz.

YORUM YAZ