MENÜ

Başakşehir'in en zorlu virajı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlı maçını Mossoro ve İrfan Can değişiklikleri ile çözen Başakşehir hafta sonunda kendisi kadar topla oynamaya yatkın; ancak topu rakibine bıraktığı zaman da boş alanları iyi değerlendirmeyi başaran Sivasspor sınavına çıkacak. Her ne kadar Galayasaray, Beşiktaş ve Başakşehir’i yenmiş de olsa bu galibiyetleri kendi sahasında alan Sivasspor’un en büyük avantajı rakiplerini çok iyi analiz eden Samet Aybaba’nın sezonun en başarılı ve formda teknik direktörürlerinden biri olması. Mahmut ve Adebayor’un yokluğunda Mossoro ve Edin Visca’nın uyumu, Emre Belözoğlu’nun geriden takımı organize etme becerisi, Elia’nın sakatlıktan döndükten sonra yakaladığı form grafiği ise Başakşehir’in en önemli kozları.

İzin vermeyebilir!

Şampiyonluk için Osmanlı maçının ilk yarısında olduğu gibi düşük konsantrasyonla bir 45 oynama lüksleri ise artık yok. Çünkü Sivasspor’un kadro kalitesi ve genişliği kötü yakalayacağı bir rakibe hem cezayı keser hem de geri dönüşlere kolay izin vermez.

Ön plana kim çıkar?

Sezonun genelinde hem kapanan takımlara karşı hem de boş alanları çok iyi değerlendirebilen Visca, Adebayor’un yokluğunda Başakşehir tarafında performansı en önemli oyuncu.

Kısa mesaj

Bajiç bitiricilik konusunda Adebayor’u aratmaz, ancak Mahmut’un yokluğunda Abdullah hocanın kime şans tanıyacağı Kone ve Robinho gibi tehditler düşünülünce çok kritik.

Bu istatistiğe dikkat

Bu sezon Süper Lig’de maçların 61 ve 75. dakikaları arasında kalesinde en çok gol gören takım 11 golle Sivasspor... Bu aralıkta en az gol yiyen iki ekipten biri ise 2 golle Başakşehir.

YORUM YAZ