MENÜ

Aslan ayak uydurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fernando, Ndiaye, Selçuk, Tolga ve Feghouli hepsi topu ayağına isteyen, set hücumunu daha iyi yapabilecek oyuncularken niyetleri çabuk ve en kısa yoldan kaleye gitmek olunca abuk sabuk bir ilk yarı oynadı Galatasaray. En azından çabuk ve gerçek bir kanat oyuncusu olan Rodriguez kenarda değilde sahada olsaydı ancak o zaman kaleye çabuk gitmenin bir mantığı olabilirdi. Aslında bu oyun tarzı Trabzonspor’un sevdiği bir oyundu. Yani rakibini kendine uyduran takım ev sahibi oldu.

Yusuf fark yarattı

Hal böyle olunca pozisyon sayısıda ona göre çıktı ortaya. Yusuf’un duran toplarında etkili olan Trabzonspor iyi oynadığı 45 dakikada Mustafa Akbaş ve Okay’la fırsatları kaçırdı. Ve sonrasında Olcay ve Feghouli’nin ortada bir gerginlik yokken anlamsızca kendilerini attırınca boş alanın ve bol pozisyonlu 2. yarının fitilini ateşlemiş oldular. Yusuf’un servisleri devam etti ve Uğur’un kafasında dönen topu Galatasaray’a şansı çok tutan Ndoye tamamlayınca tabela değişti. Aynı anda Tudor da. Rodrigues’in girmesi tamam ama Gomis’in çıkması hataydı.

Tudor’un yanlış seçimleri

Bana göre Tudor son 2 haftadaki seçimleri ile takımının hızını kesme konusunda rakiplerinden daha etkili olurken, Trabzonspor tarafında ise Yusuf Yazıcı yaptığı şovu attığı golle süslerken, Galatasaray’ın namağlup ünvanını silip maçın kahramanı oldu. Sonuçta maçı özgüvenini kaybetmiş, taraftarı ile barışmak isteyen Trabzonspor hakederek kazandı. Galatasaray ise sadece sonuçla değil oynadığı oyunla da rakiplerinin iştahını kabarttı.

YORUM YAZ