MENÜ

Amatörlükte zirve!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Olympiakos maçının ardından oynanan Antalya maçının bir tekrarı olsa, herhalde Şenol Güneş, dört veya beş oyuncu rotasyonuyla sahaya çıkmayı tercih eder. Sezon ortalamalarına bakıldığı zaman Atiba hariç sezonun en fazla basit pas hatası yapan Beşiktaş’ı vardı sahada. Hücum organizasyonu yapabilmek bir enerji gerektirir. Fakat Beşiktaş’ın 6-7 oyuncusu bu enerjiye sahip olmadığı halde ilk 11’deydi. Şampiyonluk adayı tüm rakipleri puan kaybettiği halde sıfır pozisyonla geçen ilk yarıya rağmen Şenol hoca aynı 11’le ısrar etti. Antalyaspor tarafındaysa Beşiktaşlı oyunculara alan bırakmama adına yapılan markajlar ilk yarıda çok başarılı fakat hücum organizasyonları konusunda yetersizlerdi. Sanki Beşiktaş’ın sezon içindeki kaliteli maçlar Antalyaspor’un gözünü korkutmuştu. Hiç risk almadılar.

Elinin tersiyle

İkinci yarıda ise Aboubakar ise Olympiakos maçında yaptığı amatörlüğe benzer bir hareket yapınca, Antalyaspor’un aradığı fırsat ayağına kadar geldi. O ana kadar beraberlik Beşiktaş için kayıp puan olsa da kırmızı karttan sonra bir anda beraberlik iyi bir sonuç haline geldi. Quaresma ve Babel’in basit pas hataları devam edince, hücum etmek yerine son 20 dakikayı savunarak geçiren bir Beşiktaş vardı. Yine de alınan bir puanın kahramanı kaleci Fabri olurken, bundan sonraki maçlara daha rahat çıkma şansını elinin tersiyle iten taraf Beşiktaş’tı.

Kötü bitirdi!

Milli takım arasına en çok ihtiyacı olan taraf Beşiktaş, bu arada mutlaka Demba Ba’yı da hazır hale getirmeli. Daha ligin bitimine 9 hafta gibi bir süre varken, Aboubakar’ın yaptığı amatörlükler Beşiktaş’a pahalıya patlayabilir. Son olarak Mete Kalkavan özellikle Abobukar’a gösterdiği ikinci sarı kartta hata yaparak, neredeyse sıfır gerginlikle geçen maçı kötü bitirdi. Oyuncuları oyundan atmak değil, sahada tutabilmek adına ikinci sarı kartların çok daha ince elenip, sık dokuyarak, çıkartılması gerekir.

YORUM YAZ