MENÜ

Rusya mucize peşinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ev sahibi kimliği ile maça çıkacak olan Rusya, hiçbir şekilde pek çok otorite tarafından favori gösterilmiyordu. Ancak özellikle İspanya karşısındaki beraberlik, Rusya’yı bir tık öteye taşıdı ve Hırvatistan’ın rakibi yaptı. Rusya, sol bek olarak görev yapan ancak atakları çok iyi yönlendiren Yuri Zhirkov’u çok iyi kullanıyor. Kaleci Akınfeev ise en önemli silahlardan biri. Forvet ve orta sahada ise Rusya’nın sıkıntıları devam ediyor.

Şans perisiyle geldiler

Hırvatistan ise Dünya Kupası’na son dönemlerde damga vurmuş bir felsefeyi yansıtıyor. Hırvatlar’ın, özellikle dikine oynama anlayışları var. Ancak az kalsın, çeyrek final biletini ıskalayacaklardı. Özellikle Danimarka ile oynanan maç, onları futbolun şans perisi ile buralara taşıdı.

Rakitic, Modric ve Mandzukic ile rakip kaleyi abluka altına alacaklardır. Ancak ev sahibi takımlara gösterilen hoşgörüyü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev’in maça geldiğini düşünürsek, Rusya mutlaka kollanacaktır. Ancak ben Hırvatlar’ı bir tık önde görüyorum. Rusya, tur atlarsa ‘sürpriz’ şeklinde yorumlanabilir

YORUM YAZ