MENÜ

3. Belçika

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Finalin kapısından dönen Kırmızı Şeytanlar bronz madalya ile teselli buldu. Grup maçlarında yendikleri İngiltere’yi bir kez daha üstünlük kurup Dünya Kupası’ndaki en iyi derecelerini elde ettiler. Skoru belirleyen goller Meunier ve Hazard’dan geldi.

Januzaj, Dendoncker, Tielemans, Batshuayi, Lukaku, Carrasco, Thorgan Hazard bu isimler Belçika’da ve 25 yaş ve altındaki oyuncular. Takımın beyni Eden Hazard 27, kaledeki kahraman Courtois 26, savunmada toparlayıcı Meunier yine 26 yaşında. Takımda otuz yaşın üstünde sadece 3 isim var. Biz buna jenerasyon diyoruz. Minik ekleme ve çıkarmalar ile önümüzdeki 10 yıla damga vuracak bu takım. İki Dünya, iki Avrupa şampiyonası oynamaları demek.

Gelecek finallerin çığlığı

İngiltere farklı mı? 17 ve 20 yaş altında dünya şampiyonu olma başarısını gösterdiler.

Arnold 19 yaşında, Delle Alli, Dier, Rashford, Kane, Pickford, Sterling, Cheek, Lingaard, Maguire ve Stones 25 yaş altında. Jenerasyonları gelecek için planlanmış. Biz daha çok İngiltere yarı finalleri, Belçika finalleri görürüz.

Bu maç gelecek finallerin çığlığı. Bu çığlık erken bir golle Belçika adına sevinç oldu. Dikine oynayan, ara top organizasyonunu iyi yapan ve rakibine oran ile daha az pas yapsa da (507-698) daha çok uzun pas yaparak son vuruş becerisini konuşturan Belçika ilki başardı ve Dünya üçüncüsü oldu.

İngiltere için kayıp değil, sırtlarını yaslayacakları Southgate gibi yeni bir hoca keşfi yaptılar.

Maçın sorusu

Dünya gençlere güveniyor. Onlara şans veriyor. Dünya futbol standartlarında 21 yaşındaki oyuncu genç yetenek değil. 18’de ve hatta 17’sindeki oyuncu bu tanımda. O zaman hani benim gençlerim nerede? TFF bunu destekliyor ya teknik direktörler?

Maçın starı

Eden Hazard. Uzun söze gerek yok. Bir takım için en önemli ayak. 3 gol 4 asist ile geçen bir turnuva onu bu kupanın en özel ismi yaptı onu.

Maçın olayı

Olaysızlık. Centilmenlik. Son dakikayı sayma sadece 2 sarı kartlık bir maç. Ve tribünlerin muhteşem resmi.

Kısa mesaj

Çok top ile oynamak zafer ve galibiyet demek değil. En çok top ile oynayan Almanya gruptan çıkamadı. Dikine ve kaleyi döven oyun. Bunu yapan Hırvatlar finalde, Belçika ilk dörtte. Uyutan; “Ver gülüm, al gülüm” futbolu sınıfta kaldı. Üzüldüm mü?

YORUM YAZ