MENÜ

Dışarıda yemek yemenin ipuçları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle doğal ve sağlıklı içerikleri olan yiyecekleri seçin. İşlenmiş ve doğal olmayan gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. Böylece doğal olarak sebzeler, meyveler, tam tahıllar, et, tavuk, balık gibi proteinler beslenmenizde yer alır. İçecek olarak gazlı içecekler yerine su, ayran ya da maden suyu tercih edin. Yemekten sonra mümkünse tatlı tüketmeyin. Tatlı ihtiyacını taze meyveden karşılayabilirsiniz. Canınız çok tatlı çektiğinde sütlü tatlı tercih edin. Tatlı porsiyonlarını küçük tutun. Porsiyon kontrolünde tatlınızı arkadaşınızla paylaşmak pratik bir yol olabilir. Böylece tatlının kan şekerinde yapacağı dalgalanmaları aza indirmiş olursunuz.

Açık büfeden uzak durun

Sadece tatlıda değil yemeklerde de porsiyon kontrolü şart. Yiyecekler büyük porsiyonlar halinde sunulduğunda normalde yiyeceğimizden çok daha fazla yeriz. Daha küçük porsiyonlar ısmarlayarak ya da büyük porsiyon bir yemeği arkadaşınızla paylaşarak yemek miktarını küçültebilirsiniz. Bu arada açık büfe yerine menüden seçerek yemek ısmarlayabileceğiniz bir restoran sizin için daha idealdir. Açık büfede yediklerinizin miktarına dikkat etmek her zaman daha zorlayıcı olur. Bir de doyduktan sonra yemek yemeyi bırakmaya özen gösterin. Dışarıda sosyalleşirken doyduğunuzu fark etmekte bazen zorlanabilirsiniz. İsraftan kaçının ve yiyebileceğinizi düşündüğünüz kadar sipariş verin. Son olarak yiyecek seçimlerinde besinlerin nasıl hazırlanmış olduğu çok önemli. Haşlanmış ya da ızgara edilmiş olanları, kızartılarak hazırlanmış olanlara tercih edin. Hazırlanırken üzeri kaplanarak pane edilmiş yiyeceklerden uzak durun. Salatalarınızı sos ilave edilmeden isteyin. Zeytinyağı, sirke ve limonu masanıza isteyin.

Kahve keyfinden mahrum kalmayın

Türkiye dünyada çayı en çok tüketenler sıralamasında bir numara olsa da ülkemizde kahve tüketimi de hızla yükseliyor. Kahve, uyarıcı özellikleri bulunan yorgunluk gideren, performans artıran bir içecek. Elbette, kahveyi abartmadan keyfini çıkararak içmenizi tavsiye ederim. Kararında içilen kahvenin sağlıklı bir alışkanlık olduğu artık kabul edilen bir gerçek. Tabii ne kadarı çarpıntı yapıyor, ne zaman ve ne kadar içtiğinizde uykunuz kaçıyor, bunlar kişiye özel detaylar. Deneyin, farkına varın ve keşfedin. Kahve içiminizi de buna göre ayarlayın. Sağlıklı ve bol sporlu günler dilerim.

YORUM YAZ